• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mamuze" stale, Durent nadomak Džordana

Poslije 19 uzastopnih pobjeda, tim Grega Popovića doživio poraz od "Tandera" (94:106). Kevin Durent ubacio bar 25 poena na 39. meču zaredom!

U NBA noći između četvrtka i petka odigrane su samo dvije, ali veoma uzbudljive utakmice.

Kevin Durent i Oklahoma pobijedili su San Antonio poslije čak 19 uzastopnih trijumfa "mamuza". Najbolji igrač Tandera ubacio je 28 poena, a Rasel Vestbruk 27, čime je pružen najveći doprinos pobjedi njihovog tima u derbiju Zapada.

Oklahoma (55-19) pobijedila je sve četiri ovosezonske utakmice protiv San Antonija (59-17), lidera jače konferencije.

Durent je ponovo skrenuo pažnju na sebe. Ubacio je 25 poena na 39. meču zaredom i približio se učinku Majkla Džordana iz sezone 1986/87. "Air" je to uradio na 40 uzastopnih utakmica.

Najveći kandidat za MVP nagradu dobio je ovacije domaće publike kada je stao na liniju za slobodna bacanja, 3:31 minut prije kraja. Šutirao je za svoj 25. poen i, naravno, pogodio.

"Bio je dobar osjećaj... To nije ono zbog čega igram utakmice, ali je ipak dobro vidjeti podršku tako dobrih navijača, bez obzira na sve", rekao je Durent.

On može dostići Džordanov rekord u petak, u Hjustonu. Niko osim Em-Džeja u posljednjih 50 godina nije uspio da "veže" 40 utakmica sa takvim nizom.

Za poraženi tim najviše poena ubacio je Peti Mils (21), a pratili su ga Kavai Lenard i Tim Dankan, sa po 17. San Antonio je posljednji put izgubio utakmicu 21. februara!

"Nikada nismo razmišljali o nizu. Za nas je ovo bila samo jedna od običnih utakmica", rekao je poslije meča Popović, koji protiv Oklahome nije računao na Manua Đinobilija. Nije objasnio zašto Argentinac nije igrao.

VIDEO

(MONDO, Foto: Beta/AP/Sue Ogrocki)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC