• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Užasan osjećaj, ali boriću se

Poslije poraza od Laboral Kuće i kraha evroligaških ambicija svog tima, trener Fenerbahčea konstatovao da vodi jako sebičnu ekipu.

Tokom 38. minuta utakmice Laboral Kuća - Fenerbahče, pri vođstvu domaćih 92:64, trener turskog tima Željko Obradović pozvao je tajm-aut i ironično se obratio igračima:

"Bravo, nastavite ovako", rekao je.

Iako je Fener počeo sezonu sa šest uzastopnih evroligaških pobjeda i iako su ga mnogi vidjeli kao jednog od najvećih favorita za osvajanje prestižnog takmičenja, neće učestvovati ni u četvrtfinalu.

Serijom loših rezultata i još lošijih igara, skupocjeni tim najtrofejnijeg evropskog stručnjaka ostao je bez šansi za plasman među osam najboljih na Starom kontinentu.

Posljednji poraz u nizu istanbulska ekipa doživjela je u četvrtak uveče, na gostovanju Laboral Kući - 73:95. Prethodno je izgubila od Armanija na svom terenu (73:82), Panatinaikosa u Atini (67:76), Barselone u Španiji (73:93).

Nakon meča, Obradović je sportski priznao poraz i otkrio šta je rekao igračima u svlačionici.

"Čestitam Laboral Kući na pobjedi. Bili bolji su tim od nas od početka do kraja utakmice. Kada se govori o košarci i o bilo kojoj košarkaškoj ekipi, ključna tema trebalo bi da bude motivacija, a moj tim je odigrao potpuno bez motiva. Osjećam se užasno zbog načina na koji smo odigrali meč, posebno zbog nastupa mojih najvažnijih igrača. Nisu marili da li je razlika 20 ili 30 poena, da li su izgubili loptu, da li je protivnik imao priliku da mirno šutira...", konstatovao je u dahu srpski trener.

VIDEO

U obraćanju novinarima na španskom jeziku rekao je da je dugo tražio način da probudi uspavanu ekipu.

"Pokušavate da promijenite stvari, da mijenjate igrače, da koristite klupu, ali je problem kada ne možete da nađete odgovarajuće rješenje. Zaista se osjećam razočaravajuće, zato što mislim da je moj tim veoma sebičan. Rekao sam to igračima u svlačionici, takođe. Znaju moje mišljenje", dodao je on.

Obradovićev tim oprostiće se od Evrolge 10. aprila, utakmicom protiv Anadolu Efesa. Potom će se potpuno posvetiti domaćoj ligi, na čijoj tabeli trenutno zauzima drugu poziciju, sa skorom 19-5. Prvi je Banvit, sa samo jednim porazom u 24 kola.

"Ne predajem se. U teškoj smo situaciji i moramo da uradimo sve što možemo. Sa druge strane, ako igrate kao što smo mi odigrali večeras, ništa vam ne može pomoći. Boriću se do kraja, jer imamo velike izazove pred nama u turskoj ligi. Znam da postoje ljudi u klubu koji me podržavaju i znam da oni žele da urade velike stvari za Fenerbahče. Imamo 25 miliona navijača i zato sam posebno razočaran", dodao je trofejni trener.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC