• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički u najjačem sastavu na Partizan

Kragujevčani licencirali Nikolu Kalinića, sa kojim se spore pred Komisijom za takmičenje KSS, a ekipi se priključio i Jovan Novak.

Košarkaši Radničkog spremni su za start Superlige Srbije, u kojoj im je cilj osvajanje trećeg mjesta i povratak u ABA ligu, bez obaveze plaćanja "vajld karda".

Klub je u predviđenom roku licencirao 14 igrača za domaći šampionat, među kojima je i Nikola Kalinić, iako je prije nekoliko dana podneo zahtjev za raskid ugovora.

Prvi "pretres" održan je u petak u Kući košarke.

"Naš pravni zastupnik iznio je kompletnu argumentaciju i ako se budu poštovali pravo i zakon, ubijeđeni smo da nema prostora da igrač dobije raskid", rekao je predsjednik Radničkog Ivan Grujin, samouvjeren kao što je bio i na početku ovog slučaja.

Odluku će donijeti Nebojša Mihailović, član Takmičarske komisije KSS, zadužen za registracije, a rješenje će postati pravosnažno tek pošto eventualno bude iskorišćeno pravo žalbe. Dakle, ne tako skoro...

U međuvremenu bi Kalinić trebalo da bude u sastavu Radničkog, koji čine još: Miloš Janković, Sava Lešić, Stefan Jović, Andreja Stevanović, Dušan Mlađan, Dušan Katnić, Stefan Birčević, Miloš Dimić, Stefan Balmazović, Marko Brkić, Nikola Jevtović, Marko Marinović i Jovan Novak, koji se stavio na raspolaganje treneru Muti Nikoliću nakon prelaska iz Vršca.

"U timu ima dosta dobrih, iskusnih igrača, pored kojih ću moći da napredujem, kako na treninzima, tako i na utakmicama. Sa Vršcem sam završio sezonu krajem marta i nisam želio da pauziram do početka sljedeće sezone, Radnički je imao želju da me dovede i ja sam pristao", rekao je Novak na konferenciji za novinare.

On je prethodnih mjeseci dobro upoznao četiri protivnika Kragujevčana, koji su u Superligu ušli iz Prve lige Srbije. To su FMP, Crnokosa, Metalac i Borac.

"Klubovi su se pojačali i očekujem da bude mnogo uzbudljivih utakmica. Veći broj ekipa ima šansu da se nađe među četiri najbolje".

Novak će debitovati u ponedjeljak, protiv tima čiji član je mogao da postane u decembru.

"Teško je igrati protiv Partizana, jer su jako čvrsta ekipa. Na njihovu fizički snažnu igru treba odgovoriti istom mjerom, biti koncentrisan, smiren i bez brzih rješenja u napadu", rekao je talentovani plejmejker, koji može da pokrije i poziciju beka šutera.

Meč Radnički - Partizan u dvorani "Jezero" počeće u 18 časova.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC