• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanovo "Hvala Grobari"

Bez mnogo tenzija, Partizan u gotovo revijalnom evroligaškom meču lagano pobijedio Žalgiris. Odlično otvaranje i serija od 13-0 odredila dalji tok.

Pobjeda za oproštaj od vjernih navijača i ovosezonske Evrolige u Kombank areni.

Pred košarkašima Partizana je još jedna utakmica u Evroligi, gostovanje Galatasaraju naredne nedjelje, ali kada se podvuče crta ispod ovosezonskog učešća u najkvalitetnijem klupskom takmičenju u Evropi može se reći - sasvim solidan učinak crno-bijelih.

Partizan je pred 12.505 svojih pristalica pobijedio Žalgiris 77:67 (24:13, 18:21, 18:15, 18:15) za oproštaj od Arene (u Evroligi) i četvrtu pobjedu u ovom takmičenju. Žalgiris je ostao na jednoj jedinoj, i to onoj protiv Partizana u Kaunasu.

Odlično otvaranje utakmice i serija od 13-0 domaćina odredila je dalji tok meča. Žalgiris, gotovo puna četiri minuta nije uspio da pogodi koš, dok su, sa druge strane, crno-bijeli bili nemilosrdni. Na ruku Partizanu išla je i činjenica da je Žalgiris igrao bez povrijeđenog centra Roberta Javtokasa.

Ulazak Šarunasa Jasikevičijusa u igru, Žalgiris je povezao konce igre i uspio je da spusti prednost crno-bijelih.

Ali, realno gledano, pobjeda Partizana se nije dovodila u pitanje. Jesu crno-bijeli popustili u finišu druge četvrtine, kada je stao napad i kada je Žalgiris došao do jednocifrenog minusa, ali nije uspio ozbiljnije da ugrozi prednost domaćina.

Drugu četvrtinu obilježio je Boris Dalo, koji je imao nekoliko vanserijskih poteza, proigravanja... Da nije promašio dva vezana slobodna bacanja, dobio bi odličnu ocjenu. Možda će se mlađani Francuz pokazati kao "džoker" Duška Vujoševića u nastavku ili bolje reći finišu sezone.

Davis Bertans je sa dvije trojke u prvoj četvrtini razgalio navijače Partizana, a u drugom dijelu meča zapaženu rolu imao je Boris Dalo, koji bi mogao da bude "džoker" Duška Vujoševića u nastavku ili bolje reći finišu sezone.

Najviše uzbuđenja u trećoj četvrtini viđeno je kada je sudijska trojka iznervirala i Sašu Pavlovića i navijače. Igraču Partizana je dosuđena (utisak je: prestrogo) četvrta lična greška, a nakon njegovih protesta i tehnička. To je značilo i kraj meča za Pavlovića već u trećoj četvrtini.

Ali, Milenko Tepić je "povukao" ekipu u posljednjoj četvrtini. Asistirao je, "krao" lopte i pogađao (trojka za 65:51) i uz sjajnog Davisa Bertansa (17 poena) bio glavni motor crno-bijele mašine.

Bio je to sudar nekadašnjih evropskih prvaka (Partizan 1992, Žalgiris 1999.) i primjetna je bila želja crno-bijelih da se pobjedom oproste od navijača koji su znali da ispune i "Pionir" i Arenu ove sezone.

Crno-bijeli su ove sezone imali toliko problema sa povredama da su samo ultraoptimisti ili oni najzagriženiji navijači očekivali plasman u četvrtfinale. Da je Partizan bio kompletan možda bi se to i dogodilo. Ovako Partizanu ostaje utjeha da je skinuo "skalpove" moćnom CSKA ili Makabiju.

APLAUZI JASSIKEVIČIJUSU; UVREDE ZA ČOVIĆA

Treba istaći i sjajan gest navijača Partizana. Kada je na parket Arene izlazio veliki Šarunas Jasikevičijus dvoranom se razlegao aplauz. Ovo je, vrlo vjerovatno oproštaj beogradske publike od legende evropske košarke, koji planira povlačenje. Igrao je za Lijetuvos Ritas, Barselonu, Makabi, Panatinaikos, Fenerbahče, bio je u NBA ligi i naosvajao se trofeja. Karijera za duboki naklon! I Grobari su mu se poklonili.

U finišu utakmice, Grobari su se okrenuli predstojećim borbama u domaćim okvirima, ali i emisiji "Utisak nedjelje", gdje argumente treba da ukrste Duško Vujošević i Nebojša Čović. Grobari su vrijeđali prvog čoveka Crvene zvezde Telekom i njegovu suprugu.

PARTIZAN: Tepić 14, Lovernj 11, Pavlović 8, Dalo 1, Milutinov 10, Bogdanović 2, Gagić 7, Musli 5, Šalić, Andrić 3, Bezbradica, Bertans 17.

ŽALGIRIS: Gudaitis 13, Pocijus 11, Lipkevičijus 1, Klimavičijus 8, Jankunas 11, Jasikevičijus 7, Milaknis 5, Kupsas 3, Dimša 3, Dentmon 5.


(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC