• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Erceg zatrpao CSKA trojkama, ali uzalud...

CSKA savladao Galatasaraj poslije produžetka - 86:85. Srpski krilni centar predvodio goste sa 35 poena, šutirao trojke 7/9.

Fenomenalna partija Zorana Ercega u prilično čudnoj utakmici 13. kola Top 16 faze Evrolige između CSKA i Galatasaraja.

"Armejci" su pobijedili rezultatom 86:85 (20:24, 18:14, 13:14, 16:15, 19:18), ali su u posljednjih 10 sekundi produžetka odlučili da ne fauliraju i tako, praktično, pristali da izgube minimalnom razlikom!


Zašto su to uradili?

Možemo samo da nagađamo, ali pretpostavka je da svoju računicu za plasman u četvrtfinale vide u pobjedi Reala nad Lokomotivom Kubanj.

Lokomotiva (6-6) i Galatasaraj (6-7) bore se za četvrto mjesto u grupi, a pošto im je skor u međusobnim susretima izjednačen, onda bi u slučaju osvajanja istog broja bodova odlučivala ukupna koš-razlika.

Ruski tim uoči gostovanja u Madridu ima koš-razliku nula, dok je Galatasaraj na minus dva. U posljednjem kolu Bajern ide u Krasnodar, a Partizan u Istanbul, gdje će se domaćini truditi da slave što ubjedljivije pobjede.

Međutim, Galatasaraj je mogao da obavi lavovski dio posla u Moskvi. Bar se tako potrudio Erceg, koga se CSKA ljetos odrekao poslije samo godinu dana saradnje.

Sa 35 poena (uz devet skokova) je gotovo trostruko nadmašio svoj dosadašnji prosjek u Top 16 fazi - 11,9. U regularnih 40 minuta ubacio je 23, a u produžetku 12 poena, koliko i Soni Vims na drugoj strani...

Uz napomenu da je Amerikanac do produžetka bio bez ijednog poena na svom kontu!

Ipak, kada se rješavalo pitanje pobjednika, ušao je u seriju pogodaka, uključujući dva slobodna bacanja za vođstvo 86:84. Ender Arslan potom je ubacio samo jedno i postavio konačan rezultat - jer su se na klupi Galate tako dogovorili!

Gosti su imali napad za pobjedu još pri rezultatu 67:67, ali je Milanu Mačvanu (5p, 3sk) ispala lopta poslije "pik end rola" sa Karlosom Arojom...

U tim CSKA se poslije povrede vratio Miloš Teodosić i postigao 13 poena, uz samo jednu asistenciju. Nenad Krstić završio je meč sa 12 poena i pet skokova, a Vladimir Micov sa šest poena.

"Armejci" (11-2) i Real (10-2) takođe su izjednačeni u međusobnom skoru, pa će i prvo mjesto u grupi vrlo moguće zauzeti ekipa sa boljom ukupnom koš-razlikom.

(MONDO, foto: Castoria/MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC