• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROLIGA: Niko kao Zoran Erceg

Srpski košarkaš u porazu svoje Galate od CSKA postavio ovosezonski rekord takmičenja, ubacivši čak 35 poena. "Bio je to jedan od onih dana".

Po mnogo čemu neobična pobjeda CSKA nad Galatasarajem ostaće upamćena i po fenomenalnoj partiji Zorana Ercega (29, 211).

Srpski internacionalac ubacio je za prvaka Turske čak 35 poena (uz šut za tri 7/9)! Ove sezone niko nije postigao toliko poena na jednoj evroligaškoj utakmici.

Bivši igrač Polet Keramike, FMP Železnika, Borca iz Čačka, Olimpijakosa, Panioniosa i Bešiktaša završio je meč protiv svog prethodnog kluba sa indeksom korisnosti 36! Bio bi proglašen najkorisnijim igračem kola da je njegov tim pobijedio, jer je ta nagrada otišla Dimitrisu Dijamantidisu (indeks 31).

Pogledajte kako je pogađao u duelu sa "armejcima".

Ime Zorana Ercega upisano je u petak i u istoriju Galatasaraja, jer je postao prvi igrač tog kluba koji je na jednoj evroligaškoj utakmici postigao više od 30 poena.

"Bio je to jedan od onih dana kada pogodite svaki šut", konstatovao je on poslije utakmice.

Trener Galatasaraja Ergin Ataman čestitao je na konferenciji za novinare iskusnom krilnom centru.

"Erceg je odigrao fantastično. Bio je to njegov meč karijere. Nažalost, naši šuteri promašili su mnogo 'otvorenih' šuteva, posebno Markoišvili, koji je pogodio dva puta iz sedam pokušaja i Arojo, koji je ubacio jednu trojku iz šest šuteva", ocijenio je on.

I centar "armejaca" Nenad Krstić istakao je učinak svog zemljaka i bivšeg saigrača.

"Erceg je bio zaista nevjerovatan. Ubacio je 35 poena, svoj lični rekord. Često sam tokom karijere viđao da igrač odigra sjajno protiv svog bivšeg kluba, možda i najbolje u karijeri", izjavio je on.

Galatasaraj će u posljednjem kolu TOP 16 faze voditi veliku borbu sa Lokomotivom Kubanj za plasman u četvrtfinale. Turski predstavnik ugostiće Partizan na svom terenu.

"Moramo da nastavimo da pružamo maksimum i da se pobjedom nad Partizanom u sljedećem kolu plasiramo u plej-of", ocijenio je Erceg poslije meča.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC