• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Od početka jako na novu titulu

Trener Partizana traži od svoje ekipe da na gostovanju Radničkom, u prvom kolu Superlige, potvrdi najviše aspiracije.

Početak domaće Superlige kao derbi donosi okršaj znanaca iz regionalnog takmičenja, Radničkog i Partizana (ponedeljak, 18.00).

Kragujevčani su za cilj postavili osvajanje trećeg mjesta i povratak u ABA ligu, dok crno-bijeli žele trinaestu titulu zaredom, ali ove sezone ne iz uloge glavnog favorita.

Na putu odbrane trona očekuje ih 14 utakmica ligaškog dijela plus plej-of, a tu su i posljednje kolo Top 16 faze Evrolige i Fajnal for ABA lige. Sve u svemu, preko 20 zvaničnih mečeva u narednih 60-70 dana...

"Domaći šampionat za nas je od velikog značaja i radujemo se tom takmičenju. Naše aspiracije tu su uvijek na najvišem mogućem nivou. Već od prvog kola i utakmice u Kragujevcu želimo da budemo na tom kursu. Svjesni smo da neće biti nimalo lako odbraniti titulu, ali rad u ovakvom klubu nameće uvijek najveće ambicije", poručio je Duško Vujošević.

Partizan je u mečevima ABA lige lakše savladao Radnički u Kragujevcu (92:66) nego u Beogradu (82:70). U vrijeme prvog duela su Kragujevčani bili opterećeni učešćem u Evrokupu, dok će sada biti kompletniji i odmorniji.

"Pokazali su da posjeduju zavidan nivo kvaliteta. Bez obzira na neke loše periode u okviru ABA lige, ipak su na častan način odigrali do kraja i izborili opstanak. Na naglašeno dobrom domaćem terenu biće maksimalno motivisani, kao što je uvijek i slučaj u mečevima protiv Partizana. Protivnik su koji traži maksimalnu koncentraciju i spremnost, u želji da takmičenje počnemo pobjedom", dodao je Vujošević.

Podsjetimo da će Partizan u Superligi biti slabiji za Tarensa Kinzija, koji nije licenciran zbog povrede skočnog zgloba, ali i zato što se nije vratio iz SAD u dogovoreno vrijeme.

Njegovi minuti pripašće uglavnom Davisu Bertansu, trebalo bi da Mihajlo Andrić zadrži ulogu, a u sklopu nove hijerarhije na spoljnim pozicijama, sigurno će biti prostora i da Boris Dalo pokaže koliko je napredovao u prethodnih šest mjeseci...

Ekipa je na prethodnih nekoliko utakmica (Makabi, Budućnost, Cedevita, Žalgiris) pokazala da se navikava na odsustvo sjajnog Amerikanca. Sigurno je da kod mnogih igrača ima i rezervi u odnosu na partije koje trenutno prikazuju.

Crvena zvezda Telekom na startu je bila bolja od Borca (85:63), a Mega Vizura od Crnokose (94:84). U nedelju uveče sastaju se FMP i Metalac.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC