• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa novo: Čović vs Vujošević

Visoki funkcioneri Partizana i Crvene zvezde iskoristili su dva sata programa za nove uvrede, upadice i neumjesne komentare...

Gospoda Nebojša Čović i Duško Vujošević imala su dva sata "prajm tajma" uživo na Televiziji B92, da razgovaraju o problemima nastalim između dvije sportske dinastije, crveno i crno-bijele, ali prije svega da pokušaju da smire tenzije između dva navijačka pravca, koja se nerijetko žestoko sukobljavaju.

Iskoristili su samo prvu priliku, ali na taj način da ništa pozitivno u smislu smirivanja tenzija nisu uradili u periodu godine kada će se pred desetinama hiljada mladih ljudi, što na fudbalskim, što na košarkaškim borilištima odlučivati o titulama prvaka države.

Naprotiv.

U nekoliko navrata tokom emisije autorke Olje Bećković, razgovor je otišao u "alo, bre" pravcu, sa upadima i uvredama, što zapravo nije bilo ništa novo u komunikaciji dvojice visokih funkcionera u dvije porodice, samo se sa novinskih stubaca sve preselilo na TV ekrane.

Vujošević je nekoliko puta nazvao Čovića "moralnim gmizavcem", a Čović mu uzvratio sa "barabo bjelosvjetska".

Nekoliko minuta kasnije, Čović je govorio o pritiscima Partizana na vlast, spomenuo je i vladu Zorana Đinđića, a Vujošević je upao: "Kako je otišao Zoran?"

Čović je odgovorio rekavši Vujoševiću da je "primitivac" i "da ga se niko ne plaši". Poslije nešto duže pauze bez povišenog tona, ponovo su se podigle strasti kada je Čović rekao:

"Sve ljude je uvrijedio i svakog ko mu se nađe na putu je uvrijedio", kazao je Čović i dodao da neće da trpi laži manipulatora. Nedugo zatim dodao je obraćajući se voditeljki "da disciplinuje raspuštene ljude".

U pauzama između uvreda i reklama, govorilo se o tome koliko Partizan i Zvezda dobijaju od države, odnosno javnih preduća i podaci koje su iznosili prvi čovjek Sportskog drušva Partuzan, odnosno trener košarkaške sekcije sa jedne, a predsjednik KK Crvena zvezda i potpredsjednik FK Crvena zvezda sa druge strane - isključivali su jedno drugo.

"Laž, notorna laž!", često se čulo, dok je Vujošević tvrdio da SD Crvena zvezda dobija 15 puta više novca od Partizana, odnosno kada je Čović govorio suprotno od toga.

"Opet me prekidate", bila je najčešća rečenica koja je mogla da se čuje.

"To su sve laži" i "ne, to su činjenice".

U jednom trenutku, nagnuvši se prema Čoviću koji je tražio da ga "rival" ne prekida u sred rečenice, Vujošević je čak rekao: "Nemoj da te prekinem kao Džajić", aludirajući na prošlogodišnji navodni fizički sukob između Dragana Džajića i Čovića.

Vujošević je rekao:

"Sportsko društvo Zvezda dobilo je 15 ili 20 puta više od Partizana. Odnos države prema Partizanu je neuporediv u odnosu na onaj prema Zvezdi", rekao je Vujošević.

Čović je rekao i da je na djelu "Partizanova metoda pritiska na državu".

"Partizan je napadao svakoga, svaku moguću Vladu koja je bila u ovoj zemlji. Ja nemam nikakav problem sa Partizanom niti sa njegovim navijačima, ali imamo problema sa fenomenom – stalno pritiskaš i pričaš o novcu, a nikada ne polažeš račune", kazao je Čović i dodao nije tačno da Telekom "uliva novac u Zvezdu".

Utisak je da su Vujošević i Čović, opterećeni ličnim animozitetom, ispustili priliku da pošalju pozitivnu poruku publici pred sportska nadmetanja koja slijede, a poslije svega samo je jedno jasno - ko god je gledao ili nije gledao, teško da je promijenio mišljenje koje je imao i prije početka "utakmice".

IZVJEŠTAJ AGENCIJE TANJUG

Predsjednik sportskog društva Partizan Duško Vujošević rekao je večeras da državne firme mnogo više sponzorišu Crvenu zvezdu, dok je prvi čovjek košarkaškog kluba crveno-bijelih Nebojša Čović iznio drugačije podatke i naveo da Vujošević iznošenjem neistina vrši pritisak na državu.

"Gasprom je dao četiri miliona godišnje Zvezdi. Suština je u parama, od države dobijaju 15 puta vise. 1.200.000 za TV prenose od Arene, Dunav osiguranje ukinuo Partizanu sponzorstvo, jer je u teškoj situaciji, a dala 400.000 donacije FK Zvezda prošle godine u decembru. Ukupno 15,16 miliona posljednje četiri godine, a mi smo dobili 800.000 od EPS-a i 200.000 od Dunav osiguranja", rekao je Vujošević gostujući u Utisku nedelje na televiziji B92.

Čović je demantovao takve navode i ponovio da Vujošević konstantnom pričom o novcu praktično napada državu.

"Nemam nikakav problem sa Partizanom, niti sa njegovim navijačima. Imamo problem kada prepoznamo fenomen da samo pritiskaš i pricaš o parama, a ne polažeš račune. Jako je važno da budemo konkretni. Crvena zvezda je sve postavila transparentno. Netačna je stvar da je Telekom sipao pare Zvezdi", kazao je Čović.

On je istakao da nije tačno da državna preduzeća više finansiraju Zvezdu i naveo da je među sponzorima crno-bijelih, pored ostalih, Telekom Srbija.

Čović je naveo i da je Gaspromnjeft ruska, a ne srpska firma i da je prepoznala brend Crvene zvezde. U pojedinim trenucima Čović i Vujošević su bili na ivici oštrog verbalnog sukoba, a nekoliko puta su se i međusobno vrijeđali.

Čović i Vujošević su se na početku emisije prisjetili dana kada su kao dječaci trenirali zajedno u mlađim kategorijama Partizana. Nakon toga, na insistiranje voditeljke podsjetili su na to kako je došlo do prekida međusbone komunikacije.

Sukob Vujoševića i Čovića koji traje još od prošle sezone kulimirao je posljednjih dana kada su iznijeli mnogo teških reči i optužbi na račun onog drugog.

Ispred zgrade televizije B92 uoči početka emisije bili su i pripadnici policije.

(MONDO:Foto: MONDO/TV B92)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC