• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znamo kako su prošli Lokomotiva i Ritas

Trener Crvene zvezde Telekom smatra da njegov tim "ne može da bude favorit" u Kazanju, uprkos prednosti od 11 poena iz prve polufinalne utakmice.

Par sati prije odlaska u Rusiju, na revanš polufinala Evrokupa protiv Uniksa (srijeda, 17.00), trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić ocijenio je da njegov tim ne smije da razmišlja o stečenoj prednosti od 11 poena.

Naprotiv, šef struke crveno-bijelih podsetio je na ubjedljive poraze koje su u Kazanju doživjeli Lokomotiva Kubanj i Lijetuvos Ritas.

"Rezultati koje su igrači Uniksa postizali ukazuju na to da mogu i više od takmičenja u kojem se zajedno trenutno nalazimo. To su dokazali duelima sa ekipama koje igraju Evroligu. Na svom terenu su uspjeli da savladaju i najkvalitetnije evropske timove. I na svom i na gostujućem. Kod kuće su pobijedili Lokomotivu 28 razlike, a Ritas 20. Otići ćemo da odigramo najbolji mogući meč", rekao je Radonjić u hali "Pionir", na konferenciji za novinare.

Uniks je prošle nedelje u Kombank areni doživio treći ovosezonski poraz. Tim Andree Trinkijerija navikao je na pobjede i nema sumnje da će u revanšu sa Zvezdom pokušati da opravda odavno stečenu ulogu prvog favorita za osvajanje Evrokupa.

Kako bi crveno-bijeli trebalo da igraju? "Bez razmišljanja o 11 poena prednosti", smatra Radonjić.

"Iskustvo koje posjeduju i kadar kojim raspolažu realno ih dovode u situaciju da mogu da nas savladaju. Mi nemamo kud, osim da idemo da igramo, da pokušamo da budemo konkurentni. Ne smijemo da razmišljamo o razlici, već samo o tome da pametnom igrom dođemo u situaciju da budemo zadovoljni".

Trener Zvezde potvrdio je da će povesti sve igrače u Kazanj, uključujući i Branka Lazića i još (ne)dovoljno oporavljenog Ivana Radenovića. Stručni štab crveno-bijelih još ne zna da li će Jan Vujukas biti sposoban da igra za Uniks u revanšu.

"Putujemo kompletni, ali bez 100 odsto spremnog Radenovića. Svi će zajedno dati sve od sebe da zaustave njihove adute. To nije samo Gaudlok, već i iskustvo Eidsona, kvalitet Mekija, kvalitet Zisisa, koji je igrao i veće mečeve... Takođe, mislim da će i Kajmakoglu biti mnogo bolji nego u Beogradu. Tu su i ostali igrači, koji nisu za potcjenjivanje".

Prednost od 11 poena daje bolju startnu poziciju Beograda. Međutim, Radonjić ne misli da će njegov tim biti favorit.

"Njihovi rezultati i sve što su napravili jasno pokazuju da ne možemo biti favoriti. Možemo samo da odemo da odigramo meč i da budemo na nivou na kojem priželjkujemo, pa da se nadamo dobrom rezultatu", konstatovao je on.

Ekspedicija Crvene zvezde Telekom otputovaće za Moskvu u 13.00 časova. Poslije pauze u glavnom gradu Rusije, očekuje se da doputuje u Kazanj sat poslije ponoći.

"Treći put idemo u Rusiju i nadam se da će aklimatizacija biti adekvatna i da će treći put biti bolja nego u prva dva gostovanja (Nižnji Novgorod i Lokomotiva Kubanj). Postoji problematika putovanja, aklimatizacije, ali neću da razmišljam o tome i neću da uopšte razmatramo bilo kakvu vrstu alibija. Idemo tamo razmišljajući i pripremajući se za ono što nas očekuje na samom terenu", podvukao je Radonjić.

(Mladen Šolak:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC