• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan opet bolji od Radničkog!

Crno-bijeli trijumfovali u derbiju prvog kola Superlige u "Jezeru" - 69:76 (28:22, 16:19, 6:16, 19:19).

Radnički - Partizan 0:3!

Kragujevčani rezultatski napreduju u ovosezonskim susretima sa šampionom, ali i dalje ne uspjevaju da naprave prelomni korak u pozitivnom pravcu i dobiju utakmicu.

Crno-bijeli su se većim delom prvog poluvremena nalazili u podređenom položaju, u 20. minutu je bilo 44:36 za Radnički, ali su gosti u finišu druge i početkom treće četvrtine napravili seriju od 19:2, kojom su preokrenuli na 46:55.

Tim Mute Nikolića pet minuta prije kraja je smanjio na 62:63, nakon serije od 7:0, ali je Partizan potom odigrao mnogo bolje u odbrani, dok Radnički nije umio da osujeti solo-akcije Davisa Bertansa i Bogdana Bogdanovića.

Reprezentativni bek je na isteku 39. minuta položio loptu u koš za vođstvo od 69:74, potom je Balmazović promašio trojku, Brkić zabeležio skok u napadu, a Bogdanović presjekao dodavanje Marinovića na krilo.

Gagić je zakucavanjem stavio tačku na derbi prvog kola Superlige Srbije, u kome su Kragujevčani "živeli i umrli" od šuta za tri poena.

U prvom poluvremenu su Marinović, Birčević i ekipa gađali 6/12, a u drugom 3/17. Samo dok je Partizan pravio preokret između 21. i 25. minuta, promašili su šest šuteva iza linije 6,75 metara.

Crno-bijeli su u 15. minutu ostali bez šefa struke Duška Vujoševića, koji je na nedoličan način izrazio nezadovoljstvo serijom sudijskih odluka protiv njegovog tima. Vujošević je, kao mnogo puta ranije, ušao u teren, prišao na korak od sudije Aleksandra Glišića i povukao ga za ruku, dok ga je smirivao drugi sudija, Marko Juras.

Vođenje ekipe morao je da preuzme Velimir Gašić, što mu nije predstavljalo problem, s obzirom na to da je zbog bolesti Vujoševića ove sezone samostalno radio i na nekoliko mečeva Evrolige.

Inače, kvalitetnija igra viđena je u prvom poluvremenu, koje je domaći tim riješio u svoju korist rezultatom 44:41.

Kragujevčani su dobro šutirali trojke, ali nisu zaostajali ni crno-bijeli (7/16), prije svih Pavlović i Bertans.

Potez utakmice bio je koš Bogdana Bogdanovića sa skoro pola terena, na isteku prve četvrtine - VIDEO.

Radnički je vezanim trojkama Marinovića poveo sa 10:4, a njegova prednost išla je do "plus 10" u devetom minutu (Lešić u kontri 26:16).

Partizan je u 13. minutu prišao na 31:30, ali se Radnički poslije trojke Mlađana i serije slobodnih bacanja zbog isključenja Duška Vujoševića opet odmakao na 37:30, pa 41:32.

Ipak, crno-bijeli su iskoristili nesportski faul Lešića i nešto koncentrisaniju igru u završnici da se približe na "minus tri" i tako daju sebi šansu u nastavku utakmice.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC