• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dženkins: Poludiću ako osvojimo Evrokup!

Bek Crvene zvezde Telekom u opširnom intervjuu za sajt Evrokupa pričao o fantastičnom iskustvu kroz koje prolazi ove sezone.

Čarls Dženkins je partijom u revanš meču protiv Budiveljnika obezbijedio posebno mjesto u srcima navijača crveno-bijelih.

Koš za izjednačenje u ukupnom bilansu dvije utakmice i čak 11 poena u dodatnih pet minuta učinili su ga junakom te utakmice i preporučili za priču koja se u utorak nalazi na udarnom mjestu zvaničnog sajta Evrokupa.

"Bilo je nestvarno! Dok sjedim kući prije utakmice, uvijek se trudim da u glavi predvidim šta će se dogoditi. Ali, tako nešto mi nije palo na pamet", rekao je Dženkins.

"Kada sam dao taj koš za izjednačenje, moje samopouzdanje je odjednom postalo veoma, veoma veliko. Bio sam preplavljen emocijama. Akcije su pravljene za mene, ostali saigrači nisu ni bili na svojim pozicijama, samo su mi davali loptu..."

"Jedna je stvar kada ti imaš vjeru u sebe, ali kada te podržavaju i bodre saigrači na klupi i na terenu, to je fantastično. Što sam više šutirao, koš mi se činio sve širim i širim".

Dženkins i ekipa nalaze se u Kazanju, gde ih u sredu od 17 časova očekuje revanš susret polufinala Evrokupa. Protiv Uniksa će braniti 11 poena prednosti iz Beograda, ali Amerikanac kaže da Zvezda mora da ide na pobjedu i u revanšu.

"Prva utakmica polufinala je definitivno bila naša najbolja u dosadašnjem dijelu sezone. Svi su bili zajedno, pričali smo, pomagali jedan drugom, odlično se branili".

"Sada ne smijemo da spustimo gard i da se opustimo. Jeste lakše igrati sa prednošću, ali oni su dobar tim, sposoban da ubaci mnogo poena. Moramo da se fokusiramo da odigramo dobru košarku i da dobijemo i tu utakmicu".

Popularni "Đenka" izjavio je da ljetos nije imao mnogo ponuda za nastavak karijere i da ga je poziv crveno-bijelih "spasio".

Vratilo mu se jednim trofejom, uz potencijal osvajanja još čak tri, pošto se Zvezda nalazi među četiri najbolje ekipe Evrokupa i ABA lige, a takođe ima velike ambicije u domaćoj Superligi.

"Evropski trofej bi mnogo značio klubu i navijačima. Lično sam ostao bez riječi kada smo osvojili Kup Koraća, jer nikada ranije nisam ništa osvojio. Ako budemo imali dovoljno sreće da osvojimo Evrokup, vjerovatno ću potpuno poludjeti", našalio se Dženkins.

Zvezda je jedini preostali kandidat za trijumf u Evrokupu, od osam ekipa koje su u to takmičenje prešle po eliminaciji iz Evrolige (Lijetuvos Ritas, Budiveljnik, Nanter, Bamberg, Montepaski, Stelmet, Strazbur).

"Mislim da smo mnogo naučili u Evroligi. Imali smo neizvjesne utakmice protiv Lokomotive i Makabija koje je trebalo da dobijemo, protiv Panatinaikosa smo zaostajali 17 poena i vratili se... Nadigrali smo neke dobre timove, ostali praznih šaka, ali smo izvukli pouke i to nam je pomoglo nastavku sezone".

Kompletan intervju sa Čarlsom Dženkinsom možete pročitati na stranici "Eurocupbasketball".

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC