• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pala na korak do finala!

Crveno-bijeli izgubili od Uniksa sa razlikom nedovoljnom za plasman, 67:83! Imali su šansu u završnici, ali su greškama ispustili priliku za finale.

Crvena zvezda nije uspjela...

Prvi put u istoriji imala je priliku da se plasira u finale Evrokupa, branila je u Kazanju beogradskih "plus 11", ali tu prednost nije odbranila.

UNIKS - ZVEZDA 84:67 (15:15, 27:21, 23:13, 19:18)

Tim Dejana Radonjića zastao je u završnici druge četvrtine, a potpuno stao tokom treće, što je ruski tim iskoristio i stvorio prednost, koja je pred posljednju dionicu iznosila "plus 18" (65:47)...

Crveno-bijeli su u finišu imali priliku da smanje razliku na dovoljnu bar za produžetak, ali su Jaka Blažič, pa Demarkus Nelson promašivali polaganja... Marko Simonović pogodio je dvije trojke, ali su domaći svaki put odgovarali istom mjerom.

Svaku trojku Beograđana kao po pravilu poništavao bi Nikos Zisis, šuter domaćih koji je završio meč kao najefikasniji igrač, sa 26 poena. Svih 26 ubačenih u drugom poluvremenu!

Među crveno-bijelima, najefikasniji je bio Boban Marjanović sa 12, od kojih je čak 10 ubacio u prvom poluvremenu. U nastavku su zaigrali dobro Luka Mitrović (2 p, 4 sk) i Marko Simonović (6), ali ni oni nisu mogli da podstaknu čvršću igru svog tima u kontinuitetu...

Zvezda je završila meč sa čak 11 asistencija manje od protivnika (18) i značajno lošijim šutem za dva (18/52 naspram Uniksovih 21/38). Odnos u skokovima bio je isti (36:36).

Velika šteta za crveno-bijele, koji su plasmanom u polufinale već ostvarili najbolji učinak u klupskoj istoriji. Da su u nekoliko prelomnih momenata pogađali, možda bi ishod bio drugačiji.

U 19. minutu, Branko Lazić šutirao je trojku pri vođstvu domaćih 36:34 i promašio. Crveno-bijeli su tada posljednji put imali napad za prednost, a domaći započeli seriju 17:4 (24. minut).

Od tada, pa do kraja utakmice, tim Dejana Radonjića pokušavao je da uhvati priključak.

Kada je Marko Simonović ubacio svoju drugu trojku (57:70, 35. minut), a potom isto uradio i Jaka Blažič (65:76, dva minuta prije kraja), činilo se da je prednost Uniksa dostižna...

Međutim, Nikos Zisis ubacio je do posljednjeg zvuka sirene još sedam poena i donio svom timu plasman. Beograđani su pokušali da odgovore akcijama za Blažiča i Demarkusa Nelsona, koji su koristili blokove da dođu pod koš protivnika, ali su i promašivali zicere.

PROČITAJTE TOK MEČA:

PRVA ČETVRTINA:


Problem za Dejana Radonjića na početku. Demarkus Nelson zaradio je drugi faul prije isteka trećeg minuta. Zamenio ga je Čarls Dženkins, a ubrzo je Ivan Radenović postigao prve poene za Beograđane, trojku za 3:2.

Radenović je u međuvremenu zadobio (iziritirao) povredu koljena, ali je trener odlučio da zadrži u igri. Krilni centar vidno hramlje.

Počelo je neefikasno, pa su za po pet minuta postignuta samo po tri poena. Crveno-bijeli su brzo poveli 5:3, ali je Endrju Gaudlok brzo pogodio trojku za 6:5.

Povrijedio se i Raško Katić i odmah napustio teren. Na parketu je Boban Marjanović, koji je preuzeo odgovornost u napadu i iznudio dva faula Kajmakoglua.

Veliki problemi Zvezde sa povredama. Radenović je prinudno na klupi, a Katić u svlačionici. Sa druge strane, Čak Eidson ubacuje svoju prvu trojku, a brzo ga slijedi i Gaudlok - 15:13 za Uniks.

Boban Marjanović preuzeo je odgovornost! Snažnim zakucavanjem postigao je svoj šesti poen i doneo Beograđanima izjednačenje - 15:15!

DRUGA ČETVRTINA:

Domaći su počeli da pogađaju. Ubacili su tri "vezane" trojke i tako odgovorili na dobru napadačku igru Bobana Marjanovića, sa kojom se bore dosuđenim i nedosuđenim faulovima. Redom su pogađali Harangodi (dve) i Kajmakoglu.

Marjanović je za sada ubacio deset poena, a ohrabruje i podatak da se Katić vratio na parket.

Dženkins griješi, Dženkins i pogađa! Amerikanac je najpre izgubio loptu u svom reketu i omogućio rusima "plus 5" (30:25), ali je potom ubacio trojku na asistenciju Nelsona - 28:30!

Uniks je ušao u bonus, a Radenović ponovo izašao na parket... Uniks je istovremeno prvi put stekao i šest poena prednosti. Gaudlok je ubacio šut za dva i izazvao tajm-aut Dejana Radonjića - 36:30 za Uniks.

Katić i Nelson smiruju goste, 34:36. Gaudlok je preuzeo napad na sebe i sa nekoliko isforsiranih šuteva stvorio Beograđanima priliku da pobedu. Ipak, Lazić je promašio šut za tri, a Kurbanov iz kontre ubacio za 38:34...

Povrijeđeni Radenović polaže za 36:38, a sa druge strane Kajmakoglu polaže uz Katićev faul - 41:36.

TREĆA ČETVRTINA:

Zisis otvara drugo poluvrijeme pogotkom za do sada najvećih 44:36 za Uniks. Serijom njegovih i Gaudlokovih poena, Uniks je stigao do sebi dovoljne razlike od 11 poena - 49:38. Grk je u narednom napadu pogodio i za 51:38. Dejan Radonjić zatražio je tajm-aut.

Domaći su se razigrali. Gaudlok je ubacio i za 53:38.

Zvezda je stala u zonu 2-3, Nelson preuzeo odgovornost, a Zisis se razirao. Ubacio je još jednu trojku, za 56:41! U toku je 26. minut.

Stala je serija domaćih, ali crveno-bijeli svojim greškama u napadu i lošom igre pod košem ne uspjevaju da se primaknu i smanje prednost protivnika... Zvezda djeluje zaustavljeno. Može li posljednja četvrtina donijeti razliku i šut iz daljine?

ČETVRTA ČETVRTINA

Crveno-bijeli će sada imati veliki i težak zadatak da nadoknade zaostatak za razigranim rivalom. Sada se više pitaju domaći, koji koriste loš šut Zvezde (16/42 za dva, 2/9 za tri).

Marko Simonović ubacuje trojku za 67:54! Zvezda nije toliko daleko, ali se čeka njena dobra igra na oba dijela terena... Već u sljedećem napadu, šest i po minuta prije kraja, Zisis je ubacio trojku, za 70:54.

Simonović opet čuva Zvezdinu nadu! Smanjuje vođstvo Uniksa na 57:70! Međutim, sada crveno-bijeli ne mogu da odigraju čvrsto pod svojim košem, što Zisis i saigrači koriste - 57:72. Do kraja je ostalo manje od četiri i po minuta.

Pogađa i Nelson, 59:72! Zvezda je na "minus 13"! Luka Mitrović igra žestoko u odbrani, a Simonović promašuje treći šut za tri... Ipak, pogodio je Jaka Blažič u sljedećem napadu, 62:74!

Jaka Blažič ubacio je trojku za "minus 11" (65:76), ali je Zisis uspio da odgovori istom mjerom - 79:65.

Velika šteta za crveno-bijele... Blažič je promašio polaganje za "minus 12". Sa druge strane, Gaudlok je istrčao kontru i iznudio faul Marka Simonovića. Pogodio je oba bacanja, za 80:65.

Još jedan promašen zicer. Demarkus Nelson promašio je polaganje pri 60:85, na početku posljednjeg minuta. Do kraja je ostalo 26 sekundi, u kojima crveno-bijeli nisu imali snagu da iznenade.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC