• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poluvrijeme karijere Nikosa Zisisa!

Košarkaš Uniksa nikome u Evrokupu nije ubacio više od 15 poena, u Beogradu Zvezdi dva sa penala, a onda u drugom poluvremenu revanša SVIH 26 poena.

S obzirom na to da je izraz "faktor iks" veoma popularan u svijetu košarke, možda bi u ovdašnje stručne knjige kao objašnjenje trebalo da bude unesena igra Nikosa Zisisa u revanš utakmici polufinala Evrokupa.

Tačnije, ne u revanš utakmici, nego u drugom poluvremenu revanš utakmice!

Gotovo nevjerovatan meč, možda i poluvrijeme karijere, odigrao je Grk u utakmici između Uniksa i Crvene zvezde, koju je sam dobio, da - sam!

U prvom poluvremenu, dok je Zvezda sa "plus 11" iz Beograda, bila u egalu, Zisis je bio BEZ POENA, sa tri promašaja iz igre, dva za dva i jednim za tri, a onda...

Kako je počeo nastavak, Grk je počeo da ubacuje "kao lud", sa samo dva promašaja iz igre stigao je do 26 poena za 20 minuta igre i ubacio sedam od osam poena Uniksa u posljednja dva minuta, tačnije od trojke Jake Blažiča za "neriješeno" - 76:65!

Zisis je u trećoj i četvrtoj četvrtini pogodio 5/6 šuteva za dva i 4/5 za tri, uz sva četiri ubačena slobodna bacanja. Svemu je dodao četiri skoka, pet asistencija, dve izgubljene lopte, uz sedam faulova nad njim, za indeks uspješnosti 31.

Sve ovo od 30-godišnjeg, 195 centimetara visokog beka šutera, ne bi trebalo da čudi, da u "Kombank areni", u prvoj utakmici polufinala, nije Zvezdi ubacio DVA poena, oba sa penala, uz šut iz igre 0/3! Štaviše, ove sezone, u 21 utakmici prije revanša polufinala, Zizis je imao prosjek od 6,2 poena po meču (!?).

U Last 16 fazi bILJežio je 5,3 poena po utakmici, a "rekord" sezone u Evrokupu postavio je u meču osmine finala, kada je Nimburku ubacio 15 poena. Samo još tri puta, do danas, imao je dvocifren košgeterski učinak.

Trojke je do drugog poluvremena šutirao 13/44 (29,5 %), a onda 4/5 (80,0 %)...

Zisis je karijeru počeo u AEK iz Atine, za koji je igrao od 2000. do 2005. godine i bio redovan učesnik Evrolige. Iz ovog takmičenja nije izostajao ni kao član Benetona (2005/07), CSKA Moskve (2007/09), Montepaski Sijene (2009/2012), sve dok prošle sezone nije potpisao za Bilbao i s njim učestvovao u Evrokupu.

Prošlog ljeta prešao je u Uniks i bukvalno tinjao do večeras, kada je eksplodirao!

Kao najbolja sezona važi mu ona u dresu AEK, 2004/05, kada je imao prosjek od 11,6 poena po utakmici... Skoro 15 manje od onoga što je ubacio Crvenoj zvezdi za "pola" utakmice.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC