• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan: Da pomutimo slavu fudbalerima

Turski gigant bio je poznat po uspjesima fudbalera, a Milan Mačvan misli da sada i košarkaši imaju priliku za slavu na Bosfrou.

Košarkaši Galatasaraja, pobjedom nad Partizanom (64-55) u posljednjem kolu grupe F Top 16 faze, obezbijedili su plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja. Tako će srpska košarka u plej-ofu imati petorku – trio CSKA Moskve Nenad Krstić - Miloš Teodosić - Vladimir Micov i tandem turske ekipe Zoran Erceg - Milan Mačvan.

Poslije silnih problema kroz koje je ove sezone prošla ekipa Galatasaraja, Mačvan ističe da igrači poslije sinoćnog trijumfa mogu malo da odahnu.

"Svi smo zadovoljni rezultatom tako da u Top 8 ulazimo rasterećeni, ali sa velikom željom da se nadigravamo sa Barselonom"
, kaže Mačvan.

Srpski košarkaš kaže da su i navijači pokazali da im je ova utakmica bila bitna i da očekuje da i ubuduće pružaju podršku košarkaškoj sekciji svog kluba.

"Navijači su bili svjesni važnosti meča sa Partizanom i ispunjene tribine dvorane Abdi Ipekči i veliko slavlje poslije su najbolji pokazatelj koliko im znači ovaj uspjeh. Nema sumnje da su fudbaleri u okviru sportske familije Galatasraj i dalje po popularnosti na prvom mjestu, ali svakako da će u evropskim okvirima na KK Galatasaraj gledati drugim očima", smatra Mačvan.

Srpski košarkaš ističe da je turska javnost svjesna koliki je ovo uspjeh za Galatasaraj, pogotovo kada se uzme u obzir koliko su ostali turski timovi u Evroligi Fenerbahče Ulker i Anadolu Efes uložili, a nisu prošli dalje.

"Turska javnost i ljudi u Istanbulu su svjesni veličine ovog uspjeha, ali svakako da bi najveća nagrada za tursku košarku bio plasman na F4", kaže Mačvan.

Rival Galatasaraju u borbi za plasman na završni turnir u Milanu biće Barselona. Španski gigant je jedina dva poraza u Top 16 fazi doživio u posljednja dva kola, od Emporio Armanija i Laboral Kuće, ali Mačvan smatra da ti mečevi nisu pravi pokazatelj snage Katalonaca.

"Tek treba da se spremamo za utakmicu, sigurno da će biti smjernica sa tih duela, ali radi se o jednom od najjačih timova u Evropi tako da ta dva poraza nisu parametar za Barselonu. Biće nam potrebno čudo, ali se nećemo predati", zaključio je Mačvan.

Plej-of serija između Galatasaraja i Barselone, u kojoj se igra na tri pobjede, kreće već u utorak, 15. aprila.

(MONDO, Foto: Euroleague Basketball/Sebastian Widmann)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC