• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener se "sjetio" Raduljice

Srpski centar u timu Milvokija poslije više od dva mjeseca ponovo dobio značajniju minutažu.

Čudan tretman u Milvoki Baksima imao je ove sezone Miroslav Raduljica.

Po određenim parametrima, kao što je tzv. PER (Player Efficiency Rating), koje u NBA ligi koriste za poređenje učinka igrača sa različitim minutažama, Raduljica (15,59) je u okviru centarske linije Milvokija nešto slabiji od Hensona (17,89) i Edrijena (17,75), a bolji od Pačulije (14,03) i Udoha (7,63).

Bez obzira na to, nekadašnji gorostas Partizana i FMP Železnika je u pomenutom kvintetu proveo daleko najmanje vremena u igri.

Nastupio je na 47 od dosadašnjih 80 mečeva i igrao u prosjeku nešto manje od 10 minuta.

S obzirom na ulogu, njegov učinak od 3,9 poena i 2,3 skoka po utakmici je sasvim pristojan, a i na američkim sajtovima su se tokom sezone mogle pročitati pozitivne kritike "Raduljinih" partija.

U tom smislu je enigma zbog čega ga je trener Leri Dru u posljednja dva i po mjeseca potpuno "zaboravio".

Do subotnjeg poraza u Vašingtonu (104:91), u kome je zabilježio šest poena, šest skokova, asistenciju i blokadu za 17 minuta, Raduljica je od 1. februara samo na jednom meču igrao preko 10 minuta, dok je 19 od 33 utakmice u potpunosti presjedio na klupi.

Ako je cilj bio da Baksi obezbijede najgori skor u ligi, pa samim tim i najveće šanse da na draft "lutriji" dobiju pravo prvog izbora - misija je uspjela, pošto Filadelfija (17-63) više ne može da završi takmičenje ispod Milvokija (15-65).

"Jelenima" su do kraja sezone ostali mečevi protiv Toronta i Atlante, poslije kojih će možda moći da se nasluti šta planiraju da rade sa debitantom iz Srbije, koji je ljetos potpisao ugovor na dvije godine.

Prilično je izvjesno da će konkurencija na unutrašnjim pozicijama od oktobra biti još veća, jer se očekuje povratak svojeglavog Lerija Sandersa.

Talentovani centar jesenas je od Baksa obezbijedio 44 miliona dolara za četiri sezone, počev od sljedeće i to propratio čitavom serijom povreda i incidenata u privatnom životu, usljed kojih je propustio čak 60 utakmica...
(MONDO:Foto: Beta/AP/Alex Brandon)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC