• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Neću o plati, ostajemo svi

Košarkaš kragujevačkog Radničkog Marko Marinović poručuje da će i pored finansijskih problema svi ostati u timu do kraja sezone.

U srijedu od 19 časova u kragujevačkoj hali "Jezero" gledaćemo duel ekipa koje se bore za mjesto koje vodi u ABA ligu.

Valjevski Metalac nikada nije pobijedio Radnički u Kragujevcu. U Radničkom se nadaju i vjeruju da će tako ostati i u sredu uveče.

Zanimljivu izjavu (ponovo) dao je plejmejker Marko Marinović, koji je pozvao navijače da prepoznaju trenutak i podrže ekipu, koja je "preživela" mnoge probleme ove sezone.

Njegov apel navijačima može da se svede u jednu rečenicu: "Sami nećemo moći!".

"Moram da naglasim svim našim pristalicama da je Superliga najvažnije takmičenje za Radnički u ovoj napornoj sezoni u kojoj smo na četiri fronta. ABA liga je prošla kako je prošla, podrška je bila solidna. U Evrokupu smo dostojno predstavljali Srbiju u svih 16 mečeva, to je bila ocjena i iz samog takmičenja, publika je takođe bila uz nas. Kragujevčani sada treba da prepoznaju da je ovo trenutak kada nam je najpotrebnija njihova pomoć, sami nećemo moći. Mi smo skromna ekipa koja daje sve od sebe, nemamo previše iskusnih pojedinaca - zato nam u svakoj utakmici treba 'šesti' igrač", rekao je Marinović i u dahu nastavio:

"Neću da pominjem plate koje izostaju, to je već fraza, niti sve što nas je pratilo tokom sezone. Da budem sasvim jasan: dogovorili smo se da ostanemo do kraja sezone svi zajedno ovdje. Želimo da izborimo ABA ligu u narednoj sezoni, ko god je igrao - to će biti prava kruna sezone. Ogroman rezultat bio bi da se nađemo u srpskom plej-ofu, a naš cilj je mjesto među tri najbolje ekipe Srbije".

Radnički i Metalac imaju isti učinak u prva dva kola Superlige - po pobjedu i poraz. Radnički je izgubio od Partizana, a potom je savladao Crnokosu. Metalac je poražen od FMP-a, da bi potom savladao Mega Vizuru.

Tasdicija je na strani Radničkog. Metalac još nije osvojio "Jezero", a u međusobnim duelima od 2009. godine Radnički je znanto bolji - 5:1 je u ostvarenim pobjedama. Valjevci su bili uspješniji jedino jednom u sezoni 2010/2011, svi ostali mečevi pripali su Šumadincima. Prošle sezone je bilo 3:0 za Mutine pulene, uključujući ubjedljiv uspjeh u Kupu Radivoja Koraća 95:60, dok je u Superligi Radnički slavio u gostima 91:93, a kod kuće 86:66.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC