• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dominacija Muslija, povreda Tepića

Partizan se poigravao sa Crnokosom u meču 3. kola Superlige - 101:71 (34:17, 18:22, 21:20, 28:12).

Košarkaši Partizana u srijedu su pred oko 1.500 ljudi u Pioniru stigli do, za sada, najlakše pobjede u Superligi Srbije.

Protiv Crnokose iz Kosjerića popravili su skor na 3-0 i razigrali "klince" pred gostovanje Metalcu u subotu, kada će se na klupu vratiti Duško Vujošević (izdržao dva meča suspenzije zbog isključenja u Kragujevcu).

Jedina loša vijest sa ove utakmice je povreda Milenka Tepića, za koga se učinilo da je u 20. minutu istegao leđa pri pokušaju da dođe do lopte.

Pouzdani bek je kompletno drugo poluvrijeme presjedio na klupi, u gornjem dijelu trenerke i na kraju bio jedini igrač šampiona koji se nije upisao u strelce. Preciznije, Tepić za osam minuta u igri nije ni šutirao, samo je zabilježio četiri asistencije.

Partizanova dominacija bila je najočiglednija pod košem, gdje su Dejan Musli, Đorđe Gagić, a kasnije i Đoko Šalić sa lakoćom poentirali.

Musli je, valjda prvi put za nepune dvije sezone, dobio ovacije navijača, a kako i ne bi kada je za samo 12 minuta upisao 22 poena i pet skokova! Dugo je imao stoprocentan šut iz igre (7/7), koga je pokvario tek pred izlazak iz igre, u 35. minutu.

Nekadašnji talenat FMP Železnika u 33. minutu je u jednom napadu dao čak šest poena, kada je nad njim napravljena nesportska lična greška, što je Partizanu omogućilo ekstra posjed lopte. Musli je dva puta zaredom poentirao uz dodatno slobodno bacanje...

Već u prvim minutima videlo se da Crnokosa neće biti dostojan rival, čak ni oslabljenim crno-bijelima (Bertans zbog upale koljena propustio drugu uzastopnu utakmicu).

U petom minutu bilo je 12 poena razlike (16:4), a sredinom druge četvrtine "plus 21" - 44:23.

Gosti su krajem druge i treće dionice imali periode nešto bolje igre, kada su koristili nesnalaženje Partizanovih mladih igrača, ali su Dalo, Aranitović, Šalić i Bezbradica sve to "naplatili" u finišu.

Potpomognuti Gagićem, u egzibicionoj igri su obezbijedili konačnih 30 razlike - 101:71.

Kao i uvijek u sličnim prilikama, publika je u opuštenoj završnici navijala da Partizan probije granicu od 100 poena. Šalić je promašio dodatno slobodno bacanje pri rezultatu 99:69, Dalo trojku, a "erupciju" oduševljenja izazvao je Petar Aranitović.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC