• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH prvi put u Manhajmu

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi put će nastupiti na nezvaničnom prvenstvu svijeta u Manhajmu.

Košarkaški turnir Albert Švajcer u njemačkom Manhajmu je nezvanično prvenstvo svijeta za juniorske košarkaške reprezentacije. Održava se svake druge godine, a organizatori su Košarkaški savez Njemačke i grad Manhajm. Igrači kao što su: Medžik Džonson, Dirk Novicki, Tim Dankan, Toni Parker, Vins Karter, Arvidas Sabonis, Hidajet Turkoglu, Mehmet Okur i Toni Kukoč su na početku svojih karijera igrali na ovom turniru,a ove godine priliku da nastupe imaće i košarkaši Bosne i Hercegovine.

Pod vođstvom selektora Dragana Bajića te pomoćnika Žarka Milakovića i Zorana Lukića reprezentacija se pripremala u Vogošći. U Manhajm kreću u petak, a takmičiće se u grupi sa Španojom, koja brani titulu,Kinom i Italijom.

"To je druga provjera juniorske reprezentacije, zbog obaveza u svojim klubovima i nekih povreda opet nećemo biti kompletni, ali je odlicna prilika da vidimo gdje smo u odnosu na ostatak svijeta u ovom trenutku. Otvaramo turnir protiv Španije, koja je prosle godine bila prvak evrope u kadetskom uzrastu, druga utakmica je protiv Italije koja je bila peta na EP, i za nas nepoznanica najmnogoljudnija zemlja na svijetu Kina. Prve dvije ekipe iz grupe razigravaju za osminu finala, a druge dvije za opstanak.Ovo je sjajna prilika za mlade igrace koji su na pragu seniorske košarke da se pojave i pokažu na košarkšakoj mapi i stiču ogromno iskustvo", rekao je za MONDO Dragan Bajić, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Grupa u kojoj je BiH se kasnije ukršta sa grupom u kojoj su SAD, Francuska, Ukrajina i Čile.
BiH takmičenje otvara 19. aprila utakmicom protiv Španije od 16 časova i 30 minuta, sljedeći dan igraće protiv Italije od 14 časova i 21. aprila protiv Kine će igrati od 14 časova.

Za BiH će u Njemačkoj nastupiti: Đorđe Aleksić KK Mladost Mrkonjić Grad,  Sandro Gačić KK Leon Španija,Damir Hadžić KK Rimini Italija, Nedim Đedović KK Barselona Španija, Milenko Predić KK Rookie Banja Luka, Alija Pirić KK Spars Sarajevo,  Enis Memić KK Spars Sarajevo,  Edin Atić KK Spars Sarajevo,  Đorđe Beronja KK Sloboda Novi Grad,  Mirsad Pilavdžić KK Sloboda Tuzla
,Rijad Smajlović KK Royal Bosna Sarajevo i Milan Lužajić KK Leotar Trebinje.

(NB /MONDO:Foto:basket.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC