• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarić o F4: Idemo u Beograd po finale

Najbolji mladi igrač Evrope ističe da će njegov Cibona na Fajnal foru ABA lige pokušati da pobijedi Zvezdu.

Dario Šarić jedan je od mladih igrača o kome se mnogo priča u posljednje vrijeme. Svojim igrama potvrdio je da stasava u vrhunskog košarkaša, mnogi mu predviđaju sjajnu karijeru, ali on kaže da je trenutno skoncentrisan samo na igre u Ciboni i predstojeći završni turnir ABA lige u Beogradu, u kojem će u polufinalu odmjeriti snage sa Zvezdom.

Vjeruje da Zagrepčani mogu da se nadaju dobrom rezultatu u Kombank areni.

''Pokazali smo nedavno da možemo da igramo sa Zvezdom. Imali smo vodstvo praktično 35 minuta, a onda nam se dogodila jedna crna rupa zbog prevelike potrošnje energije. Ipak, pokazali smo da možemo da im pariramo, da možemo da se nadigravamo sa njima i da u Beograd možemo da idemo po finale", izjavio je Šarić gostujući u emisiji "S gola na gol".

Mladi krilni centar ističe da je Zvezda u prednosti, ali i dodaje da je u pitanju samo jedan meč.

"Oni rotiraju veći broj igrača i to im je velika prednost. Ali opet, radi se o jednoj utakmici za koju moramo dobro fizički da se spremimo i očekujem da se nećemo toliko fizički iscrpiti kao na posljednjem meču".

U polufinalnim duelima na Fajnal foru snage će odmjeriti i Partizan i Cedevita, a Šarić podjednake šanse daje hrvatskim ekipama za plasman u finale.

''Mi i Cedevita imamo podjednake šanse za finale. Možda malo više Cedevita jer je pobijedila Partizan ove sezone. Ipak, ponavljam, u jednoj utakmici ne pobjeđuju uvijek favoriti''.

Osvrnuo se zatim mladi hrvatski reprezentativac i na igre najboljih srpskih klubova.

"Dosta se priča o tome ove sezone da je Zvezda finansijski jača od Partizana, ali Partizan dominira ABA ligom posljednjih godina. Imaju odličnu školu košarke, a onda i kada ti mladi igrači od 17 do 23 godine dođu među seniore osim što imaju dobru podlogu, dobijaju i šansu. Generalno gledano, radi se o dva izvanredna kluba"

Šarić je dodao da Cibona posljednjih mjeseci kuburi na finansijskom planu, što svakako pogađa i ekipu, ali tvrdi da niko o tome neće razmišljati na Fajnal foru u Beogradu.

"Situacija da se kasni sa isplatom zabrinjava ekipu. Ali uspjeli smo da se plasiramo na Fajnal for i niko od mojih saigrača neće razmišljati o tome, već se maksimalno potruditi da na tom jednom meču pobijede Zvezdu. Učiniće sve kako bi jednog dana mogli da kažu da su bili bolji od ekipe koja je imala najviša novca ili da su se, bez obzira na probleme, ravnopravno borili".

Šarić nije mogao da da konkretan odgovor da li će završni turnir ABA lige biti posljednji u njegovoj karijeri.

"Ne znam da li ću otići iz Cibone naredne godine. Sada je prerano govoriti o tome, ali činjenica je da postoje interesovanja nekih evropskih klubova, kao i opcija odlaska u NBA ligu, što je moj san od malih nogu".

Mladi hrvatski košarkaš ostavio je i otvoreno pitanje prijave na ovogodišnji draft.

"Teško da mogu da dam odgovor na to pitanje i sve je otvoreno do juna. Svakako da imam želju da jednog dana zaigram u NBA, da nastupam sa najboljim igračima na svijetu, ali o tome još ne razmišljam jer sam sada isključivo fokusiran na Cibonu i na Fajnal for, a vidjećemo onda šta vrijeme donese...", istakao je Šarić i posebno akcentovao Bogdana Bogdanovića, mladog igrača Partizana koji se uz njega pominje kao neko ko bi mogao dobro da prođe na ovogodišnjem draftu, a za koga tvrdi da se nametnuo ove sezone "kao jedan do top tri strijelca u Evroligi".

Završni turnir ABA lige igraće se od 24. do 27. aprila u Kombank areni. U prvom polufinalu, u četvrtak od 20 časova, sastaće se Cibona i Zvezda, dan kasnije u istom terminu igraće Partizan i Cedevita, dok je finale na programu u nedjelju, opet od 20 sati.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC