• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijakos nije "gotov"!

Dvostruki uzastopni šampion Evrope spretniji od Reala u penal završnici - 78:76, za 1:2 u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige.

Real Madrid je imao šansu, ali nije uspio da u samo tri meča obezbijedi plasman na Fajnal for u Milanu, gdje mu je Barselona već zakazala polufinalni "El klasiko".

Olimpijakos je prokockao "plus 13" iz prvog poluvremena i 68:60 sa početka četvrte četvrtine, ali je iz posljednjeg minuta, koji je trajao kao vječnost, ipak izašao kao pobjednik - 78:76 (23:15, 22:23, 20:20, 8:16).

Prelomnu trojku za 76:74 ubacio je Jorgos Printezis 21 sekund prije kraja, a konačan rezultat postavio Slukas, ubacivši dva slobodna bacanja 7,4 sekunde prije isteka vremena.

Na drugoj strani je Serhio Ljulj promašio dva bacanja za izjednačenje.

Neumorni bek iznudio je faul Spanulisa, ali poslije prvog nepreciznog šuta nije uspio da namjernim promašajem omogući nekom od saigrača ofanzivni skok i pogodak za dva poena.

Četvrta utakmica, u kojoj je imperativ pobjede opet na ramenima crveno-bijelih, igra se u srijedu u Pireju...

Nemajući šta da izgubi, poslije dva poraza u Madridu, Olimpijakos je morao da se nametne agresivnošću od prvog minuta. Naročito raspoložen bio je centar Brajan Danston, međutim, Real je znao da istrpi jake "udarce" i dočeka svoje trenutke.

"Kraljevi" su do poluvremena prišli na 45:38, a u 24. minutu na samo 49:47, kada je domaćin ponovo preuzeo inicijativu, ali mu vođstvo od 63:53, poslije koša i dodatnog bacanja Lodžeskog nije bilo dovoljno za miran finiš.

Dok su u Madridu briljirali Rudi Fernandez i Nikola Mirotić, u Pireju su Real držali u životu Ljulj, Felipe Rejes i Serhio Rodrigez.

Olimpijakos je u posljednjoj četvrtini gotovo šest minuta bio bez poena, a Rodrigez koševima iz svih pozicija i asistencijama donio svom timu preokret na 73:74, svega 45 sekundi prije kraja.

Prije toga su "kraljevi" vodili samo dva puta - 4:5 i 6:8.

Pirejci su potom krenuli u napad, znajući da iz njega moraju nešto da izvuku. Vasilis Spanulis prethodne dvije akcije je završio promašajem za tri poena i izgubljenom loptom, pa se opredijelio za dodavanje Danstonu pod samim košem.

Ovaj je fenomenalno uočio samog Printezisa na krilu, uputio povratni pas, a čovjek koji je 2012. godine odlučio finale protiv CSKA i ovog puta je bio hladan kao led.

Njegova trojka (76:74) nije morala da bude presudna. Real je imao šanse i da izjednači i da pređe u vođstvo, ali su Rejes i Rodrigez iskoristili samo po jedno slobodno bacanje.

Na drugoj strani Slukasu ruka nije zadrhtala... Srećniji, ali i hrabriji tim dobio je ovu bitku, međutim, trijumfu u "ratu" je i dalje bliža ekipa Reala. Tenzija raste...

(MONDO, foto: euroleague.net)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC