• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I PAO izborio četvrti meč!

Panatinaikos savladao CSKA serijom od 7:0 na kraju - 65:59. Makabi protiv Armanija stigao do "meč lopte" za Fajnal for.

Niko osim Barselone nije uspio da se domogne Fajnal fora najkraćim putem!

Svi koji su igrali u ponedjeljak uveče, igraće ponovo u srijedu i to ovim redom: Panatinaikos - CSKA od 18.30 (1:2 u seriji), Makabi - Emporio Armani od 19.45 (2:1) i Olimpijakos - Real Madrid od 20.45 (1:2).

Poslije Olimpijakosa, eliminaciju je makar odložio i gradski rival Panatinaikos, koji je bio pritjeran "leđima uza zid" poslije dva poraza u Moskvi.

"Zeleni" su pred svojim navijačima vodili 39 od 40 minuta trećeg meča, ali su se u finišu našli na ivici oproštaja od Evrope za ovu sezonu, kada je Nenad Krstić poluhorogom donio ekipi CSKA prvo vođstvo - 58:59.

Onda se dogodilo nešto nevjerovatno za tako iskusne igrače, kakve ima CSKA. Možda je to i dokaz koliko Etoreu Mesini nedostaje povrijeđeni Miloš Teodosić.

"Armejci" u posljednjih 3:20 minuta nisu postigli ni poen, Panatinaikos je ubacio sedam (pet sa linije slobodnih bacanja) i radovao se na kraju utakmice, koja vjerovatno nije bila po ukusu većine neutralnih ljubitelja košarke...

Jedini koš iz igre u odlučujućoj seriji prvaka Grčke dao je Stefon Lazme, na dodavanje Dimitrisa Dijamantidisa, koji je svojom 978. evroligaškom asistencijom srušio rekord zemljaka Tea Papalukasa!

PAO: Bramos 2, Kari 2, Batist 2, Focis 9 (7sk), Ukić 5, Lazme 13, Mavrokefalidis 5, Dijamantidis 9 (4sk, 5as), Gist 2, Janković, Mačijulis 6, Rajt 10 (8sk).

CSKA: Micov 7, Fridzon 10, Džekson, Pargo 6, Krstić 6 (3sk), Vims 14, Zozulin, Voroncevič 7 (6sk), Šuhovcov, Kaun 4, Hrijapa 1 (5sk, 8as), Hajns 4.

Makabi, koji je u prve dvije utakmice četvrtfinalnih serija jedini uspio da napravi "brejk", nadovezao se na to pobjedom kod kuće nad Emporio Armanijem - 75:63.

"Milanezi" su se držali do 15. minuta i rezultata 23:23, kada je Makabi mini-serijom od 5:0 trajno prešao u vođstvo.

Pitanje pobjednika bilo je praktično riješeno već u finišu treće dionice, a u četvrtoj je tim Dejvida Blata vodio i sa 17 poena razlike.

MAKABI: Rajs 9, Smit 7, Hikmen 15 (6as), Ingls, Tajs 14 (8sk), Pnini 1, Žižić, Ohajon 5, Blu 16, Landsberg, Skorcanitis 8, Harari.

ARMANI: Ćerela 2, Meli 2, Heket 14, Kangur, Lengford 12, Samuels 8, Ture, Valas 2, Laval 5, Mos 7, Džerels 11.

(MONDO, foto: euroleague.net)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC