• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadija Dragićević: Odbrana za titulu

Kapiten Zvezde izjavio da je njegov tim do velike pobjede stigao zahvaljujući odličnoj odbrani, ali i boljem napadu nego u prethodnim mečevima.

 Tadija Dragićević: Odbrana za titulu Izvor: MONDO

Ne računajući haotičnu posljednju četvrtinu, u kojoj je primila 27 poena, Crvena zvezda je još jednom odradila odličan posao u fazi odbrane i to joj je donijelo drugu uzastopnu pobjedu nad Partizanom (75:73).

Kapiten tima Tadija Dragićević je sa 12 poena i pet asistencija, kao i pet faulova načinjenih na njemu, bio statistički najkorisniji igrač crveno-bijelih.

"Velika pobjeda u svakom slučaju. Niko nije očekivao da poslije 2:0 za Partizan možemo da se vratimo i dođemo do pete utakmice. Zvezda poslije ko zna koliko godina igra 'majstoricu', meč za titulu. Ovo što smo uradili večeras je zasluga naših navijača, koji su došli u najvećem broju ove sezone i bodrili nas do posljednjeg minuta. Njima posvećujemo pobjedu", rekao je Dragićević.

"Odigrali smo odbranu kao na prethodnom meču i to je presudilo. Rekao sam da ako tu ne budemo na visokom nivou, nećemo moći da dobijemo. Uz to, napad je funkcionisao dosta bolje nego u prve dve utakmice. Mislim da smo iskoristili njihovu malu nervozu", dodao je talentovani krilni centar.

Na pitanje šta očekuje u subotnjoj "majstorici", odgovorio je da "očekuje borbu, kao i večeras".

"Tu smo gdje smo, ne odustajemo. Moramo da se potrudimo da odbrana bude kao u mečevima koje smo riješili u svoju korist, pa šta bude".

Da li je Zvezda u psihološkoj prednosti poslije dve spašene "meč-lopte" i hoće li smoći snage da u utakmici odluke ponovo bude u isto vreme borbena i smirena?

"Ne bih rekao da smo u prednosti. Partizan je odigrao mnogo teških i važnih utakmica ove sezone i siguran sam da će biti spremni. Igraće pred svojim navijačima. Možda je malo veći pritisak na njima, ali im ipak prepuštam ulogu favorita. Mi moramo da ponovimo posljednje partije da bismo imali čemu da se nadamo", završio je Dragićević, kojeg je na konferenciji za novinare hvalio i trener Svetislav Pešić.

Trofejni stručnjak je podsjetio da je Dragićević više od godinu dana "vodio borbu sa povredom, pa borbu sa samim sobom".

"Sada je učestvovao u važnoj pobjedi i tako dobio satisfakciju, nadam se i dodatni stimulans. Kada vas proglase igračem koji igra samo napad, morate da se pomučite da ih uvjerite da nije tako. Nama njegova volja mnogo znači, jer kad se igrač tog talenta maksimalno bori u defanzivi, onda moraju da se bore svi. Pored toga, neospornim talentom je riješio mnoge napade", istakao je Pešić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC