• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Centar Cibone: Ovako i Olimpijakos osvaja EL

Centar Cibone: Ovako i Olimpijakos osvaja Evroligu

Velika, egzistencijalno važna pobjeda Cibone nad Zvezdom probudila je igračima zagrebačkog kluba sjećanje i na decembarsko gostovanje crveno-bijelima.

Poslije obezbjeđenog plasmana u finale ABA lige, svi košarkaši prvaka Hrvatske konstatovali su da su trijumfom odgovorili na ogromne kritike, pa i uvrede kojima su bili izloženi od svojih navijača.

Najveću neprijatnost doživjeli su 23. decembra uveče, poslije utakmice sa Zvezdom koja je više ličila na šuterski trening Beograđana nego na takmičarski meč. Ljuti zbog poraza svojih ljubimaca (63:88), "Smogovci" su priredili ekipi "doček" u Zagrebu i tražili da igrači po izlasku iz autobusa gaze dres koji su obrukali u "Pioniru".

Sljedeće sedmice "vukovi" sa Toškanca slaviće plasman u najjače takmičenje Starog kontinenta - Evroligu.

"Tako se mijenjaju stvari. Kad smo prošli put igrali u Beogradu imali smo i incident sa navijačima. Nismo bili zadovoljni, sad će nas sigurno bodriti. Naravno da tu ima i naših grešaka, mi im ne zamjeramo, kao što oni na kraju nisu ni nama. Brojali su nam svi poraze, a sad se gleda ko je pobjednik. Nadam se da će ovako biti i u nedjelju", rekao je Marko Jagodić-Kuridža, centar dvostrukog prvaka Evrope, poslije velikog uspjeha svog tima.

Rođeni Zadranin, koji je odrastao u Novom Sadu a karijeru gradio u subotičkom Spartaku, Novom Sadu, Čapljini i banjalučkom Borcu, učestvovao je u polufinalnoj pobjedi Cibosa sa šest poena i četiri skoka.

Trijumf svog tima nad prvim favoritom nazvao je iznenađenjem. Smatra da su saigrači i on dobro iskoristili ogroman pritisak na Zvezdinim leđima.

"Vjerovali smo da možemo napraviti neko iznenađenje. Došli smo da damo sve od sebe, da odigramo rasterećeno, a oni su bili zategnuti, nisu pogodili neke šuteve. Vrlo su kvalitetni, ali nekada bolji ne pobjeđuje. Sigurno su bili na papiru u prednosti, ali dali smo sve od sebe. Svaki igrač, od klupe do terena. Osjetio sam kao da smo svi sve vreme bili na terenu. Samo tako možemo da pobijedimo i u finalu".

Cibona će u petak uveče saznati protiv koga će igrati za jedini trofej koji joj nedostaje. Polufinalni duel Partizana i Cedevite zakazan je za petak u 20.00 časova.

Jagodić-Kuridža uporedio je trenutak svog tima sa podvizima Olimpijakosa u završnicama Evrolige.

"Najbolji primjer nam je bio Olimpijakos, dvostruki šampion Evrope. Ekipa su koja je bila najslabijeg kvaliteta, pa je pobijedila u Evroligi. Zna se ko šta radi kod nas. Dario (Šarić) vuče ekipu, tu je Bles(ingejm). Mi smo ostali tu da pomognemo, nekad manje, nekad više. To uopšte nije bitno. Bitan je samo rezultat".

Iako je Marko Jagodić Kuridža prvi poslijeratni igrač Cibone srpske nacionalnosti, prve uvrede sa tribina bile su u četvrtak uveče upućene upravo njemu, poslije koškanja sa Raškom Katićem.

"Nemam problem sa vrijeđanjem. Ovdje sam, dio sam ove ekipe i kada njih vrijeđaju to je isto kao da vrijeđaju i mene. Ovo su svi odlični momci, ponosan sam što igram sa njima. Nije da pričam nešto samo zato što igram za Cibonu, ali stvarno se i ja osjetim uvrijeđenim kada njih vrijeđaju na nacionalnoj osnovi. Znam da će toga uvek biti. I ti ljudi koji viču ne misle ništa zlonamjerno, bar ja tako mislim. Niko od igrača ne misli da je to nešto veoma bitno", rekao je Jagodić Kuridža.

Može li Cibona da ponovi ovakvu partiju i u nedelju?

"Teško će biti da odigramo bolje od ovoga, ali naravno da ćemo napasti i trofej. Ovo je njima bila utakmica sezone, nama i nije bila. Došli smo kao da jeste, napravili smo puno time što smo se plasirali i daćemo još više u finalu, iako je ovo možda bio neki naš maksimum", objasnio je Jagodić Kuridža.

(Mladen Šolak - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC