• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raduljica za MONDO: Džeferson najteži rival

Član NBA ligaša Milvoki Baksa za MONDO govorio o prvoj sezoni u NBA, tetoviranju u Banjaluci, najvećim protivnicima.

U NBA ligi sve je manje srpskih igrača. Proteklu sezonu Srbiju su u najjačoj ligi na svijetu predstavljali Miroslav Raduljica u Milvokiju i Nemanja Nedović u Golden Stejtu.

Za oba igrača to je bila prva sezona među svjetskom košarkaškom elitom. Centar Milvokija je za MONDO prokomentarisao prvu sezonu u NBA ligi.

Imao je nekih sjajnih partija, a bilo je i situacija kada nije ulazio u igru. Ruki sezonu je završio sa prosjekom 3,8 poena i 2, 3 skoka. Najbolju partiju pružio je protiv Filadelfije, kada je postigao 14 poena.

"Dobro ta prva godina je najteža, to je godina prilagođavanja. Svaki početak je težak, nisam očekivao da bude nešto drugačije. Ništa novo, ali svakako dobro iskustvo za mene. Mislim da sam dobro iskoristio minute i vrijeme, koje sam dobijao na najbolji mogući način“, rekao je na početku razgovora za MONDO bivši košarkaš FMP-a, Efesa, Albe, Partizana i Azovmaša.

Mnogi su bili iznenađeni kada je 213 centimetara visoki centar, koji je rođen prije 26 godina, prošle sezone potpisao za Milvoki.

"Da, mnogi su bili iznenađeni, ali ja mislim da je to logičan nastavak moje karijere i svima koji su sumnjali u mene mislim da je ovo najbolji dokaz da su pogriješili“, kaže Raduljica, koji ima srebro sa Evropskog prvenstva 2009. godine u Poljskoj. Iste godine okitio se zlatom na Univerzijadi u Beogradu.

Foto: AP Alex Brandon

Manje je poznato da je skaut Milvokija Dejv Babkok Raduljicu pratio još od juniorskih dna kada je u dresu FMP-a bio jedan od najdominantnijih igrača u Evropi.

"Da, glavni skaut me pratio još od FMP-a, nisam tada imao želju da idem u NBA. Ipak splet okolnosti me odveo u tom pravcu“.

Prva asocijacija, bar većini ljubitelja NBA lige, kada su u pitanju najteži igrači za čuvanje na centarskim pozicijama, su uglavnom Dvajt Hauard, Kris Boš, Pau Gasol, ali kada smo ga pitali protiv koga je bilo najteže igrati dobili smo neočekivan odgovor - AL Džeferson.

"Vjerovao ili ne, bilo mi je najteže igrati protiv Ala Džefersona iz Šarlota. Čovjek Ima nevjerovatne finte i znaš da ne treba da skočiš na fintu, ali ti skočiš, šta ćeš. Iako mnogi bi vjerovatno očekivali da je to Dvajt Hauard ili neko drugi, najteže mi je bilo igrati protiv Džefersona, jer čovjek stvarno ima nevjerovatne finte“.

Foto: AP John Aroux

U prvoj sezoni novajlijama se dosta teško navići na drugačija pravila u odnosu na Evropsku košarku, te je sigurno teže igrati protiv fizički dominantnih igrača.

"Da, jeste velika razlika naročito u brzini igrača, kao i to pravilo defanzivne tri sekunde. Možda nisam najpametniji za to, ali po meni je to pravilo koje pravi najveću razliku u odnosu NBA - Evropa i naravno igrači iz NBA, koji su nevjerovatno fizički spremni“.

U dresu Milvokija znao je da pogađa i iz vana, pa je novinare u SAD-u zanimalo zašto nije više šutirao u dok je igrao u Evropi.

"Drugačija je filozofija. Kada treneri ovdje vide visokog igrača, koji šutira, a smatram da je to zastarjela filozofija , kažu da treba da bude samo dobar pod košem. Ja smatram da svako treba iskoristiti ono najbolje što zna maksimalno“, kaže Raduljica, koji ima još godinu garantovanog ugovora u Milvokiju.

"Imam ugovor još jednu godinu i treću godinu opcije produženja pa ćemo vidjeti šta će biti“, rekao je Raduljica sa kojim smo intervju uradili na stolu za tetovaže u Banjaluci. Dok je završila sezona u NBA, skoknuo je do prijatelja Pedija, koji mu radi drugu tetovažu.

"Pedi je moj veliki prijatelj i uživam kad dođem do njega, da se vidimo, a i nešto da uradimo. Imam maksimalno povjerenje u njega, kao čovjeka i kao umjetnika“, završio je priču za MONDO Miroslav Raduljica.

(N. Babić / MONDO, Foto: AP Photo Lance Murphey)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC