• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ OF: Široki izborio finale sa Igokeom

Košarkaši Širokog u "majstorici" pred svojim navijačima u dvorani "Pecara" savladali ekipu Sparsa rezultatom 69:52.

Već u uvodnim minutama meča, domaći košarkaši su preko Roberta Rikića (četiri poena) i Džonatana Džonsa (trojka) poveli sa 7:0 i pokazali da je nedavni poraz u Sarajevu bio samo loš dan.

Domagoj Bošnjak novom trojkom na isteku petog minuta donio je dvocifrenu prednost (10:0). Gosti su tek u šestom minutu stigli do prvih poena, kada je precizan bio Igor Josipović. Širokobriježani su održali 10 poena prednosti do kraja prve dionice i na odmor otišli sa rezultatom 20:10.

U drugoj četvrtini bolja igra gostiju. Nakon što su košarkaši Širokog u 16. minutu imali najubjedljiviju prednost (29:17), uslijedio je period od tri minuta u kojem su igrači Sparsa napravili seriju 10:2 i stigli do samo četiri poena zaostatka (31:27). Na kraju prvog poluvremena - 34:29.

Široki je nakon pauze uspio da održava prednost, a u drugom dijelu treće četvrtine i da je poveća. U posljednji minut domaći košarkaši ušli su sa najvećom prednošću (53:40), da bi Josipović uspio u posljednjem napadu Sparsa da smanji zaostatak na 53:42.

Gosti nisu imali snage u posljednjih 10 minuta da još jednom iznenade favorizovane Širokobriježane. Sredinom odlučujuće četvrtine domaći košarkaši imali su i 18 poena prednosti (65:47), da bi na kraju Sarajlije uspjele samo da smanje prednost na konačnih 69:52, po četvrtinama 20:10, 14:19, 19:13, 16:10.

Najzaslužniji za trijumf i plasman u finale kod Širokog bio je Rikić sa 17 poena, Džons je ubacio 15, dok je u gostujućem sastavu najraspoloženiji bio Josipović, koji je ubacio 12 poena.

Košarkaši Širokog u finalnoj borbi za šampiona BiH igraće protiv Igokee.

(MONDO, foto: basket.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC