• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA (PLEJ-OF): Ništa od čuda, Partizan je šampion!

U majstorici finalne serije plej-ofa, Partizan je pobijedio vječitog rivala Crvenu zvezdu sa 73:61 i osvojio 16. titulu u istoriji, osmu uzastopnu!

 SRBIJA (PLEJ-OF): Ništa od čuda, Partizan je šampion! Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana zaključali su čudo u svlačionici Pionira i na parketu odbili mogućnost da budu dio jedne od najsvjetlijih stranica u istoriji najvećeg rivala Crvene zvezde.

Partizan je ostao šampion Srbije i postao osmostruki uzastopni šampion Srbije.

U subotu, 23. maja 2009. godine, u majstorici finalne serije plej-ofa, Partizan je pobijedio vječitog rivala Crvenu zvezdu sa 73:61 (17:15, 17:12, 24:13, 15:21) i osvojio 16. naslov srpskog prvaka u bogatoj istoriji. Poraženi tim poslije pet nezaboravnih mečeva ostao je na 15 titula.

Ekipa Duška Vujoševića na taj način zaokružila je sezonu iz snova, u kojoj su osvojena tri trofeja, prvaka Srbije, osvajača Kupa Radivoja Koraća i NLB lige, uz plasman među osam najboljih timova Evrolige. Svaka čast crno-bijeli...

Ali, svaka čast i crveno-bijeli.

Oni su, iako na brzinu sastavljeni pred početak sezone, sa trenerom Svetislavom Pešićem potjerali Partizan tamo gdje nije bio u prethodnih 16 godina, a Vujošević u karijeri. Tvorac Partizanove moderne imperije, sa svojim mladim timom, doveden je na svega 40 minuta od gubitka najdraže titule iz vitrine.

Ipak, šampion je u tih 40 minuta, u evroligaškoj atmosferi pred 6.500 bučnih Grobara, poručio košarkašima sa kojima dijeli Pionir: Dobri ste, ali ne dovoljno!

Crno-bijeli su poveli sa 2:0 u finalnoj seriji, onda je srčani Zvezdin tim odgovorio i izjednačio na 2:2, da bi u velikom finalu izostala repriza 1996. godine, kada je upravo Partizan trećom uzastopnom pobjedom, nadoknadio vođstvo BFC Beočina od 2:0 u pobjedama i osvojio titulu.

Partizan je potvrdio da je najbolji tim u zemlji, Zvezda je potvrdila da je na dobrom putu da mu taj primat oduzme. Za sada, samo je ugrozila...

Epilog petog duela serije bio je izvjestan 30 sekundi prije kraja treće četvrtine, kada je junak meča Aleksandar Rašić pogodio treću trojku u tom periodu igre, a svoj 12. poen u četvrtini za maksimalno vođstvo Partizana od 58:39.

Bila je to najava rutine u poslednjoj četvrtini, kada je kapiten crno-bijelih Petar Božić sa dvije uzastopne trojke šest i po minuta prije kraja za 64:49 riješio sve dileme oko pobjednika, pardon šampiona.

Poslednji priključak Zvezda je imala pri rezultatu 36:30 za Partizan (trojka Bjelice na startu treće četvrtine), ali je onda Pešićev tim promašio naredna tri šuta, a Vujoševićev do kraja četvrtine postigao 22, a primio deset poena.

Ako je bilo panike u redovima kasnije re-krunisanog šampiona, bilo je to rano u prvoj četvrtini, kada je Zvezda serijom 10:1 došla do najvećeg i poslednjeg vođstva na meču - 12:7.

Tajm-aut terapijom Vujošević je trgao ekipu, Partizan je uzvratio serijom 8:0, od čega je tri puta zakucao Žarko Rakočević, a ostalo je istorija...

Meč broj 1: Partizan - Crvena zvezda 70:58

Meč broj 2: Crvena zvezda - Partizan 68:54

Meč broj 3: Partizan - Crvena zvezda 58:63

Meč broj 4: Crvena zvezda - Partizan 75:73

Meć broj 5: Partizan - Crvena zvezda 73:61

Partizan je potvrdio da je najbolji tim u Srbiji, Zvezda je potvrdila da je na dobrom putu da mu taj primat oduzme. Za sada, samo je ugrozila...

DVORANA: Pionir. GLEDALACA: 6.500. SUDIJE: Belošević (Beograd), Jovčić (Beograd), Vojinović (Nikšić).

PARTIZAN: Tepić 5, 4 as, Milošević, Rašić 17, Tripković 5, Veličković 9, Lazme 12, Aleksić, Vitkovac 2, Božić 6, Rakočević 6, 5 sk, Veseli 11, 5 sk, Vraneš.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 4, Roberts 6, Kikanović 3, Marković 9, Marinović 15, Stević, Dragićević 11, Milošević, Ovens 5, Štimac 1, Bakić, Bjelica 7, 6 sk.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC