• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević ostaje u Partizanu, ko odlazi?

Partizan se drugu sezonu zaredom plasirao među osam najboljih u Evropi i osvojio sva tri "domaća" trofeja.

 Vujošević ostaje u Partizanu, ko odlazi?  Izvor: MONDO

Ali kao i svakog ljeta, ekipa će tokom naredna dva-tri mjeseca doživjeti značajne promjene, pa tako crno-bijeli dres više neće nositi Milenko Tepić, Novica Veličković, Uroš Tripković...

Ono što je takođe izvjesno, jeste da će se renoviranja tima po ko zna koji put prihvatiti Duško Vujošević.

Osvajač osam uzastopnih titula državnog prvaka je poslije trijumfa nad Crvenom zvezdom (3:2) u finalu plej-ofa rekao da ponude klubova kakav je, recimo, Beneton, za njega nisu dovoljno dobar motiv - ni sa sportske, ni sa finansijske strane.

Vujošević je podsjetio na svoju veliku ljubav prema Partizanu, koji za njega "nije samo posao, već i klub o kojem jako brine".

"Sve ove titule i stvaralački rad mi znače više nego novac. Pa, u Srbiji ima trenera koji rade za tri puta veće pare od mene. Ako se dogodi da me za koju godinu traži klub sa kojim bih mogao da se borim za osvajanje Evrolige ili ako to bude ponuda kojom bih riješio egzistenciju, ja ću je razmotriti i u dogovoru sa Partizanom donijeti odluku".

Vujošević je bio daleko manje riječit u odgovoru na pitanje kako će izgledati sastav tima u sezoni 2009/10.

Trener Partizana nije želio da priča o budućnosti bilo kojeg igrača, objasnivši da "nije trenutak za to". Ništa konkretnije nije se moglo čuti ni od predsjednika kluba, Predraga Saše Danilovića, pa ni od samih igrača...

Pa dobro, "obratimo" se onda za pomoć inostranim medijima.



Tepić u zelenom, Lazme voli Partizan

Španski sajt Tubasket citira trenera Pamese, Nevena Spahiju, koji kaže da je Milenko Tepić njegova velika želja. Ali...

"Tepić će naredne sezone igrati za Panatinaikos. Grci će Partizanu platiti milion evra na ime obeštećenja, a igrač će dobiti isti iznos".

Priča koja je mjesecima kružila Beogradom, tako je dobila svoju potvrdu, isto kao u slučaju Nikole Pekovića prije godinu dana. Ljudi iz Partizana vjerovatno znaju zbog čega bi Tepićev transfer i dalje trebalo da bude javna tajna...

Novica Veličković tokom sezone je povezivan sa više velikih evropskih klubova, prvenstveno sa moskovskim CSKA i sa Makabijem.

Krilni centar rekao je u subotu da "nije razmišljao o budućnosti" (naravno!), ali s obzirom na to da je i prošlog ljeta bio na pragu odlaska iz Partizana, prije nego što je produžio ugovor za još jednu sezonu - do ljeta 2010. godine - jasno je da srpski šampion neće propustiti priliku da dobro zaradi na još jednom svom reprezentativcu.

"Ovo je moja sedma titula sa Partizanom. Došlo je vrijeme da se rastanemo, ali volio bih da se jednog dana vratim", priznao je Uroš Tripković, koji će vjerovatno u Španiju.

Što se tiče Stefona Lazmea, uvreženo mišljenje je da će i on, poput Palasija, Kamingsa, Stepa i Hausa, otići u neku od najkvalitetnijih evropskih liga i tako unovčiti odličnu debitantsku sezonu u Evropi.

Gabonac je sa novinarima tokom čitave sezone komunicirao po sistemu "što na umu to na drumu", zbog čega je bio jedan od omiljenih sagovornika. Po završetku finalne plej-of serije rekao je da mu je Partizan prva opcija za narednu sezonu.

"Poštujem sve strane igrače koji su ovde igrali prije mene, ali mislim da sam ja malo drugačiji od njih. Ako nekoga volim, onda je to to. Odlično mi je ovde, ne postoji nijedna stvar koja mi se ne dopada u klubu ili u gradu. Nismo još ništa pričali, ali ako me Partizan i dalje želi, sješćemo i dogovorićemo se".

Uskoro ćemo saznati da li je ljubav obostrana...

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC