• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda izbrisala Huventudov "ožiljak"

Juniori Crvene zvezde Telekom kolo prije kraja grupne faze osigurali mjesto u finalu "Nike IJT" Evroliginog turnira u Milanu.

Ni zaostatak od 13 poena, početkom posljednje četvrtine (46:59), nije skrenuo juniorski tim Crvene zvezde Telekom sa puta ka velikom finalu.

Crveno-bijeli su napravili preokret serijom od 20:2, zatim dozvolili Huventudu da izjednači, ali su se u posljednjem minutu izvukli sa tri od četiri ubačena slobodna bacanja i čvrstom odbranom - koja ih je i pokrenula iz dvocifrenog deficita.

Pogledajte kako su Danilo Ostojić i Aleksandar Aranitović natjerali igrače španskog tima da pogriješe, pri rezultatu 68:66 za Zvezdu, desetak sekundi prije kraja meča!

VIDEO

"Najavio sam da će protiv Huventuda biti teža utakmica nego protiv Kahasola, iako Kahasol ove sezone ima bolji rejting u španskom prvenstvu i osvojio je kvalifikacioni turnir u Rimu", rekao je za MONDO trener crveno-bijelih Slobodan Klipa.

"Od Huventuda nosimo prošlogodišnji ožiljak, kada smo se smatrali favoritima i izgubili, a oni poslije osvojili titulu. Oni igraju timski, vrlo su agresivni, u napadu se zna ko šta radi... Posebno u početku su nam napravili probleme svojom disciplinom i odgovornošću", kaže Klipa.

"Mi smo sami sebe uveli u loš ritam promašenim trojkama i dozvolili im da povedu sa 15 poena razlike. I onda, kao što se često dešava, tim je pokazao karakter, ne želeći da razlika ode na 20 i 30. Probali smo da igramo agresivnu odbranu, sa četvoricom spoljnih igrača, natjerali smo ih na greške i nakon toga vratili napadačko samopouzdanje serijom pogođenih trojki".

Zvezda se u subotu od 11 časova sastaje sa selekcijom Brazila, ali će zbog pobjeda nad Kahasolom i Huventudom ostati prva na tabeli grupe, čak i u slučaju poraza, koji bi prema do sada viđenom, predstavljao veliko iznenađenje.

"Brazil ima talentovane igrače, ali ne igra kao tim. Ako nam protiv njih bude potrebna pobjeda, mislim da neće biti problema", prokomentarisao je Klipa, u trenutku kada se nije znao ishod utakmice Kahasol - Brazil.

Kako stoje stvari u drugoj grupi, crveno-bijeli bi u finalu, u nedjelju, mogli da se sastanu sa juniorima Real Madrida.

(Ivan Bogunović, MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC