• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: I uspješna i neuspješna sezona

Predsjednik FMP Železnika Nebojša Čović ocijenio je da je upravo završena sezona bila relativno uspješna za taj klub.

 Čović: I uspješna i neuspješna sezona Izvor: MONDO

Mlađe kategorije napravile su velike uspjehe kako u domaćim tako i evropskim takmičenjima, dok seniorski tim nije ostvario zapažene rezultate.

"Ovo je bila relativno uspješna i relativno neuspješna sezona. Mlađe kategorije su bile vrhunski uspješne - pioniri, kadeti i juniori su prvaci Srbije. Takođe, juniorska ekipa je odbranila trofej u Evroligi. Rezultati prvog tima su mogli da budu bolji, ali imali smo velika iskušenja tokom sezone", rekao je Čović novinarima.

Košarkaši Železnika su takmičenje u domaćoj ligi završili u polufinalu, poslije poraza od Crvene zvezde (0:3 u seriji), dok su u Jadranskoj ligi zauzeli osmo mjesto sa skorom od 10 pobjeda i 16 poraza. "Panteri" su u Evrokupu igrali u Grupi G i završili takmičenje sa jednom pobjedom.

Sljedeće sezone vraća se trener Slobodan Klipa, koji će zamijeniti dosadašnjeg prvog stručnjaka Milovana Stepandića kome je istekao ugovor.

Čović je najavio da će i naredne sezone biti nastavljeno podmlađivanje ekipe i dodao da je stiglo mnogo ponuda za najbolje igrače - Dragana Labovića, Dejana Muslija i Nemanju Protića.

"Imamo ekstremno mladu ekipu, jezgro tima će biti sastavljeno od igrača od 1988. do 1991. godišta. Imamo mnogo ponuda za naše najbolje košarkaše, a mi smo otvoreni za razgovor sa svima koji žele da odu, ali uz kvalitetan dogovor. Želimo da vratimo ono što je uloženo u njih i naravno da ponešto i dobijemo", rekao je Čović.

Predsjednik FMP-a rekao je da će poslije analize rezultata preispitati dalju saradnju sa Borcem iz Čačka, prvenstveno iz ekonomskih razloga i dodao da je njegov klub "zatvorio" sezonu sa 750.000 evra.

Čović je istakao da je potrebno da se definiše jasna strategija srpske košarke i da je situacija u domaćoj košarci vrlo opasna.

"Moramo da ispravimo greške ne samo u klubu već i u Savezu. Ambijent je izuzetno loš, odnos među klubovima je neprijateljski i to je veoma opasna situacija".

On je rekao da će njegov klub insistirati na rješavanju odnosa i statusa srpskih klubova u Jadranskoj ligi i da je košarkaški klub Partizan zasluženo izborio učešće u Evroligi.

Zbog slabih rezultata ove sezone FMP nije izborio učešće u Evrokupu, već u Evročelendžu, a Čović je rekao da će pokušati da obezbijedi pozivnicu za svoj klub za takmičenje u Evrokupu.

"Prošle godine smo dobili pozivnicu i nije isključeno da ćemo je ponovo dobiti pošto se mnogobrojni klubovi gase i postoji osnov za to. Ako ne uspijemo, igraćemo u Evročelendžu i smatram da će u tom takmičenju sljedeće sezone biti mnogo jača konkurencija", zaključio je Nebojša Čović.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC