• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojaković odlazi u penziju?

Bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore Predrag Stojaković mogao bi da okonča košarkašku karijeru ovog ljeta.

 Stojaković odlazi u penziju? Izvor: MONDO

Internet sajt hoopsworld.com prenosi da bi igrač Nju Orleansa mogao da se penzioniše zbog hronične povrede leđa, zbog koje je ove sezone propustio 20 mečeva.

Stojaković je jula 2006. potpisao petogodišnji ugovor sa Hornetsima prema kome je trebalo da zaradi 64 miliona dolara. Ove sezone njegova plata iznosi 13.068.000 dolara, a u naredne dvije sezone trebalo bi da zaradi još 29,5 miliona dolara.

Hornetsi, međutim razmatraju najbolju opciju budući da bi Stojakovićev novac bio veliko opterećenje za njihov budžet. Naime, oni bi morali da plate "taksu na luksuz", jer bi u tom slučaju za pet miliona probili "seleri kep".

Ukoliko Predrag Stojaković i zvanično odluči da prekine karijeru, ljekarska služba Profesionalne lige će odlučiti da li je povreda leđa takve prirode da ga onemogućuje da igra. Ako odgovor bude pozitivan, Stojakoviću bi trebalo da bude isplaćena cjelokupna zarada predviđena za sezonu 2009/10, koja iznosi 14.202.000 dolara, u suprotnom Hornetsi bi uštedjeli taj novac.

Mediji prenose da Nju Orleans mora da požuri u toj odluci, jer Stojakovićeva primanja ne mogu da budu izbjegnuta, ako u godini, računajući i predsezonu, odigra bar deset mečeva.

Čelnici Hornetsa razmatraju i opciju da neki od NBA klubova otkupi njegov ugovor, a najkonkretniji je Detroit, koji se raspitivao o eventualnom angažovanju 32-godišnjeg Stojakovića, ali samo ukoliko riješi probleme sa leđima.

Stojaković je u NBA ligu stigao u sezoni 1998/99, kad je igrao za Sakramento Kingse, da bi potom prešao u Indijana Pejserse, a odatle 2006. u Nju Orleans Hornetse. Peđa Stojaković je nastupao na tri Ol star utakmice i dva puta je pobijedio u šutiranju trojki.

Hornetsi su ove sezone eliminisani od Denvera u prvoj rundi plej-ofa, a Stojaković je imao prosjek od 11,2 poena, odnosno tokom sezone 13,3 pogotka po meču, što je daleko ispod njegovog prosjeka karijere (17,7 poena po utakmici).

Peđa Stojaković, koji je i ove godine poslije brojnih razgovora sa selektorom Dušanom Ivkovićem, odlučio da ne igra za reprezentaciju Srbije, ne brine za budućnost, jer je već osnovao kompaniju Global Energy Services, koja bi narednih godina trebalo da se bavi razvijanjem projekata uvođenja solarne energije na Balkanu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC