• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HEMOFARM: Hoćemo Lazmea i Kikanovića!

Nekoliko dana po završetku košarkaške sezone počela su nagađanja u kojem će sastavu igrati najbolji timovi Srbije sljedeće sezone.

 HEMOFARM: Hoćemo Lazmea i Kikanovića!  Izvor: MONDO

Borba je, kao i obično, počela na novinskim stranicama, koje uglavnom služe za "opipavanje pulsa" rivala.

Hemofarm iz Vršca, koji za sobom ima odličnu sezonu pokušava da zadrži Stefana Markovića i Bobana Marjanovića. Povodom sve glasnijih prilča o tome da Stefan Marković dolazi u Zvezdu, a Boban Marjanović u Partizan, sportski direktor Hemofarma Marko Ivanović uzvraća preko "Žurnala" sa : Želimo Lazmea i Kikanovića!

Međutim, iako imaju još godinu dana ugovora sa Hemofarmom, Ivanović nije decidno rekao da Marković I Marjanović ostaju u Vršcu:

"Ugovor im ističe naredne godine i već smo im ponudli nove ugovore. Pregovoramo, čekamo njihovu odluku. Vjerujemo da su svijesni da je za njihov dalji razvoj najbolje da ostanu tu gdje su se košarkaški afirmisali. Hemofarm na njima, Mačvanu i Despotoviću gradi budućnost".

Ivanović je saopštio da klub neće nastaviti saradnju sa Vladanom Vukosavljevićem, Martinom Baderom i Nebojšom Joksimovićem, ali da će pokušati da sklopi šampionski tim.

"Zainteresovani smo za Stefona Lazmea i Elmedina Kikanovića, sa kojima smo pregovorali i prošle godine.Oni imaju profil igrača, koji bi se dobro uklopili u naš koncpet igre. Pored njih, želja nam je da dovedemo Gruzijca Manučara Markošvilija i možda još nekog stranca", istakao je sportski direktor Hemofarma.


Najbolji košarkaš Partizana u Evroligi ove sezone i vlasnik titule "buduće zvijezde" tog takmičenja, Novica Veličković defitnivno odlazi iz Humske, a prema pisanju sportske štampe, veliki broj najboljih evropskih klubova interesuje se za sjajnog srpskog reprezentativca.

"Sport" piše da se u borbu za Veličkovića uključila Barselona. Navodi se da je realna opcija da Barsa dovede Novicu u slučaju da klub nastupi Ersan Iljasova, koji će se možda vratiti u NBA ligu poslije fantastične sezone u Evropi.

Od ranije je poznato da će Milenko Tepić preći u Panatinaikos, dok je izvjestan i odlazak Uroša Tripkovića, mada ime njegovog novog kluba još nije procurilo.


Povodom pisanja srpske štampe u prelasku dvojice igrača Budućnosti Nemanje Gordića i Vladimira Dašića u KK Partizan, direktor kluba iz Podgorice Gavrilo Pajović izjavio je da nikakvih razgovora sa aktuelnim šampionom Srbije nije bilo.

U izjavi za "Sport" Pajović da je "Gordić kapiten Budućnosti i da klub sa njim ima ozbiljne planove". Govoreći o Vladimiru Dašiću on je rekao da krilni igrač Budućnosti želi u NBA ligu i da mu klub neće stajati na putu.

"Sa njim imamo još godinu dana ugovor, ali on je bio na probnim treninzima u SAD i NBA je realna opcija za njega", dodao je Pajović.

Iščekujući ishod pregovora čelnih ljudi Zvezde o nastavku saradnje sa trenerom Svetislavom Pešićem, sve je jasnije da sastav Zvezde prvi put, poslije mnogo godina, neće pretpjeti dramatične promjene u igračkom sastavu na kraju sezone. Prije svega, ostanak Svetislava Pešića je razlog više za sadašnje igrače da ne odu, a očigledno i neke nove da dođu na Mali Kalemegdan.

Poslije Marka Marinovića, koji je u srijedu najavio da će ostati "ako ostane i Pešić", želju da i dalje budu dio zvezdine renesase izrazili su Boris Bakić i Stiven Marković.

Bakić ima još godinu dana ugovora i kaže da bi volio i dalje da igra u crveno-bijelom dresu, dok je Stiven Marković preko stranica "Sporta" izrazio želju da ostane. Australijanac je poručio Zvezdi da pronađe dogovor sa njegovim matičnim klubom Benetonom iz Treviza.

Trener Pešić je poručio da "želi da završi posao u Zvezdi", kao i da bi volio da se kapiten Tadija Dragićević predomisli i ostane. Dragićević je odmah po porazu u petom meču finala plej-ofa od Partizana rekao da je "bilo dosta i da je vrijeme da ode u inostranstvo".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC