• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Kobi je u finalu, čeka Lebrona

Los Anđeles Lejkersi su u finalu NBA lige pošto su u finalu Zapadne konferencije izbacili Denver Nagetse.

 NBA: Kobi je u finalu, čeka Lebrona Izvor: MONDO

To što su Los Anđeles Lejkersi rekordan, 30. put u finalu NBA, za Amerikance nije toliko bitno. Oni su ushićeni, jer je pola američkog sna ispunjeno.

U finale se vratio Kobi Brajant, još samo kad bi tamo stigao Lebron Džejms, kontinent bi eksplodirao od sreće. Klivlend i Orlando nisu toliko bitni.

U noći između petka i subote, Brajant je u šestoj utakmici finala Zapada ubacio Denveru 35 poena, uz deset asistencija i bio statistički najzaslužniji za povratak Lejkersa u finale, u kojem ih je prošle sezone pobijedio Boston sa 4:2 u seriji.

U Koloradu, Denver nije dobio ni četvrtinu protiv Lejkersa - 92:119, tako da je eliminisan sa 4:2.

"Sačuvali smo najbolju igru za kraj ili smo možda uhvatili našeg protivnika u raskoraku", slikovit je trener Lejkersa Fil Džekson, koji je izborio novu priliku da osvojio rekordnu, desetu titulu u trenerskoj karijeri, poslije šest sa Čikago Bulsima tokom prve polovine devedesetih.

Lejkersi su zadržali nepobjedivost u plej-ofu poslije pobjede u petoj utakmici serije, za vođstvo od 3:2, koje traje 40 godina. Ujedno, 4:2 protiv Denvera, 16. je uzastopni put da Lejkersi idu dalje kada dobiju prvi meč serije.

Brajant je možda bio najefikasniji, ali je imao veliku podršku nekolicine saigrača. Trevor Ariza, Pau Gasol i Lamar Odom bili su izuzetno precizni u Pepsi Centru. Gosti su šutirali sa 57,3 odsto uspješnosti iz igre i nijednog trenutka nisu doveli u pitanje pobjedu.

Očigledno im se nije igrala "majstorica" u Stejpls Centru protiv tima koji je mišićima, pristupom i upravljačem koji ima Čounsi Bilaps dogurao znatno dalje nego što im je bilo ko prognozirao pred start sezone.

Januarski trejd sa Detroitom, Alan Ajverson za Čounsija Bilapsa, pokazao se kao pun pogodak za Denver, koji će u naredne dvije, možda tri sezone biti samo bolji tim.

Brajant: "Sada da dovršimo posao"


Lejkersi će sada imati dragocjenih nekoliko dana odmora, jer već dvije nedjelje igraju u paklenom tempu. Oni su "kasnili" za Denverom pred start finala Zapada, jer su se u poslu sa Hjustonom zadržali maksimalnih sedam utakmica, dok su Nagetsi izbacili Dalas sa 4:1. To im, ipak, nije pomoglo...

U šestom meču, košgeterski su podbacili svi osim Džej-Ar Smita koji je ubacio 24 poena, uz odličan šut iz igre. Karmelo Entoni jeste imao poen više, ali je šutirao 6-17 iz igre, a 12 od 25 poena postigao je sa penala.

Kenjon Martin 13, Bilaps deset, Nene Ilario osam, Linas Kleiza šest... Premalo za Lejkerse. Denverov trener Džordž Karl nikada u karijeri nije dobio plej-of seriju kada bi izgubio prvu utakmicu.

"Sada smo na mjestu na kojem nismo dobro obavili posao prošle godine", rekao je Brajant poslije povratka u finale.

"Nadam se da ćemo ovog puta dovršiti započeto..." Lejkersi jure 15. titulu u istoriji.

U finalu Istoka, Orlando vodi sa 3:2 protiv Klivlenda i ima šesti meč u svojoj dvorani, a utakmica će biti odigrana u noći između subote i nedjelje.

Ukoliko Orlando prođe dalje, Lejkersi će imati prednost domaćeg terena u finalu. Ukoliko Klivlend načini čudo poslije 1:3, zadržaće prednost domaćeg parketa kao najbolji tim NBA lige.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC