• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijakos opet omanuo, krive mu sudije

Najbolje plaćeni igrač Olimpijakosa Džoš Čildres izjavio je da se u finalu grčkog plej-ofa protiv Panatinaikosa igralo "osam na pet".

 Olimpijakos opet omanuo, krive mu sudije  Izvor: MONDO

Koliko god Crvenoj zvezdi bilo teško da trpi dominaciju košarkaša Partizana, Olimpijakosu je sigurno još teže u rivalstvu sa Panatinaikosom.

Ako ni zbog čega drugog, onda zbog neuporedivo većih ulaganja, koja nikako da urode plodom.

Tim Željka Obradovića u ponedeljak je dobio finalnu plej-of seriju rezultatom 3:1 i uzeo jedanaestu titulu prvaka Grčke u posljednjih 12 godina!

Panatinaikos je time kompletirao "triplu krunu" (Evroliga, grčko prvenstvo i kup) i petu uzastopnu "duplu krunu". Nova titula mu je sedma zaredom i jubilarna, trideseta u istoriji kluba.

U Pireju se već godinama raduju uspjesima crveno-bijelih na fudbalskom terenu, ali kada je riječ o košarci - frustracija i nezadovoljstvo su u stalnom porastu.

Olimpijakos je posljednji put bio šampion 1997. godine, kada je sa Dušanom Ivkovićem na klupi osvojio i preostala dva trofeja. Naredne godine počela je dominacija "zelenih", a jedini klub koji je na kratko uspio da je prekine bio je AEK sa trenerom Draganom Šakotom 2002.

Najskuplji igrač Olimpijakosa, NBA zvezda Džoš Čildres, poslije četvrte finalne utakmice (81:94) je javno izrazio nezadovoljstvo suđenjem, istakavši da njegov tim nije mogao da pobijedi "osmoricu igrača Panatinaikosa".

"Naš rival ima vrlo dobar tim, a naročito kada ih na terenu ima osam, nasuprot nas petorice. To nije prihvatljivo, to je prljava igra. Rekao sam da neću komentarisati suđenje, ali muka mi je od ovoga. Košarka bi trebalo da bude čist sport", izjavio je Čildres.

Igrač na kojeg još uvek imaju prava Atlanta Hoksi najavio je da će ostati u Pireju, u skladu sa ljetos potpisanim trogodišnjim ugovorom, vrijednim 20 miliona dolara neto.

Odluke arbitara (naročito dvije tehničke greške dosuđene u posljednjoj četvrtini) kritikovao je i trener "crvenih", nekadašnji selektor Grčke Panajotis Janakis.

"Iste stvari na dveij strane se tumače po različitim standardima i tako ne može da se nastavi. Kada god se sastanemo sa Panatinaikosom, dogodi se nešto i to uvijek na našu štetu", smatra Janakis.

Ostaje da se vidi kakva će biti njegova sudbina i šta će odlučiti vlasnici kluba, braća Angelopulos. Braća Janakopulos u Panatinaikosu svakako su zadovoljni učinkom Željka Obradovića...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC