• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Medžik Kobi

Cijela ekipa Orlando Medžika nije imala magije koliko Kobi Brajant.

 NBA: Medžik Kobi Izvor: MONDO

U domu gdje je prije 20 godina vladao legendarni Irvin Medžik Džonson, navijači Lejkersa dive se novom mađioničaru, Brajantu.

A, od njega, "skromnih" 40 poena u prvom meču Velikog finala NBA lige: Lejkers - Medžik 100:75!

"Samo ga želim suviše snažno. To je sve", izjavio je Brajant, a mislio na trofej Leri O'Brajan, koji pripada šampionu NBA lige.

Brajant je u Stejpls centru igrao kao u transu, na njemu su se smjenjivali čuvari, ali nijedan nije bio ni blizu da ga zaustavi.

"Imam kod kuće Kobijev model patika, ali ću obući "Džordanke". Kako ću da ga čuvam? Pa, pokušaću da ne dobije loptu u četvrtoj četvrtini. Tada su veliki igrači najopasniji, a on je veliki. Pokušaću da mu pričam da stane, da ne šutira, da iskulira", pričao je defanzivni specijalista Medžika Mikael Pjetrus prije utakmice.

Poslije utakmice mogao je samo da slegne ramenima: Brajant je napunio koš Orlanda i to ne sa distance.

Samo jednom je pokušao za tri poena, bezuspješno, ali je zato ubacio 16 pokušaja, od 35 za dva. Kobi se u prvom meču finala, u kojima Lejkersi učestvuju 30. rekordni put, vratio staroj igri, sa mnogo kontakta i beskrupuloznim ulazima pod koš.

On je to čuvao za finale, do kojeg je, tokom sezone, češće stvari rješavao šutevima sa distance i tako štedio energiju, čuvao se od povreda. Brajant je duel završio sa osam skokova i osam asistencija, dve ukradene lopte i dve blokade!

Jedini "dvocifreni" pored njega bio je Pau Gasol sa 16 poena... I to je bilo sasvim dovoljno za ubjedljivu pobjedu, koja je obezbijeđena sa 29:15 u trećoj četvrtini.

Orlando je do noći između četvrtka i petka bio jedini tim, koji je uz Šarlot Bobketse dva puta pobijedio Lejkerse. Oba puta Medžik je šutirao trojke uspješnije od 40 odsto.

Ni na startu druge finalne serije u istoriji tima (1995. godine Hjuston ih je počistio sa 4:0), košarkaši Orlanda nisu bili loši za tri (8/23), ali su potpuno razbijeni u reketu. Sa svega 29,9% šuta za dva poena, ne dobija se ni utakmica protiv Memfis Grizlisa na startu sezone...

To će Dvajt Hauard (12 p, 15 sk), Hido Turkoglu (13), Mikael Pjetrus (14), Rašard Luis (8) i Rafer Alston (6) morati da promijene ukoliko ne namjeravaju da se na Floridu vrate na meč broj 3 sa dva poraza. Sljedeći meč u Stejpls centru je u noći između nedjelje i ponedjeljka, a ukoliko Lejkersi povedu sa 2:0, istorija i statistika tvrde, da su blizu 15. titule prvaka NBA lige...

Lejkersi su prekinuli niz od dve uzastopne serije (Seltiksi 2008, Detroit 2004) u kojima su gubili prvi meč, a kasnije i titulu. Uz to, zabilježili su najubjedljiviju pobjedu u finalu još od 1992. godine kada su Čikago Bulsi posramili Portland Blejzerse sa 33 poena razlike.

Do nedjelje, od košarkaša Orlanda trebalo bi sakriti podatak i da su Lejkersi dobili 16 uzastopnih plej-of serija kada bi dobili prvu utakmicu...

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC