• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdovc okuplja "drim tim" za EP u Poljskoj

Jurij Zdovc je po preuzimanju reprezentacije Slovenije saopštio da će taj tim na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj jurišati na sam vrh.

 Zdovc okuplja "drim tim" za EP u Poljskoj Izvor: MONDO

I ako je neko to tada procijenio kao "preveliki zalogaj", po objavljivanju šireg spiska slovenačkog tima shvatio je da Zdovc ima "materijal" za velika djela.

Bivši reprezentativac Jugoslavije pozvao je 24 najbolja košarkaša, i sudeći prema ocjeni slovenačke javnosti postoji velika šansa da ih sve okupi u istoj misiji, za razliku od prethodnog selektora Aleša Pipana, koji je imao probleme sa neodazivanjem igrača.

Na spisku Jurija Zdovca nalaze se najbolji slovenački košarkaši, kao što su NBA igrači Saša Vujičić i Beno Udrih, dok je izvjesno da Poljsku neće vidjeti neki bivši asovi poput Radoslava Nesterovića i Marka Milića.

Na listi su bekovi: Sani Bećirović (Lotomatika), Goran Dragić (Finiks), Nebojša Joksimović (Hemofarm), Jaka Klobučar (Olimpija), Jaka Lakovič (Barselona), Domen Lorbek (Beneton), Sašo Ožbolt (Olimpija), Beno Udrih (Sakramento), Samo Udrih (Estudijantes), Saša Vujačić (Los Anđeles Lejkers), krila: Goran Jagodnik (Nimburg), Marko Maravić (Olimpija), Boštjan Nahbar (Dinamo Moskva), Emir Preldžić (Fenerbahče Ulker), centri: Mirza Begić (Olimpija), Primož Brezec (Lotomatika), Jurica Golemac (Lotomatika), Matej Krušić (Helios), Erazem Lorbek (CSKA Moskva), Uroš Slokar (Fortitudo), Matjaž Smodiš (CSKA Moskva), Gašper Vidmar (Fenerbahče), Marko Tušek (Avelino) i Miha Zupan (Olimpija).

Zdovc bi uskoro trebalo da skrati spisak putnika za Varšavu na 16 imena, koji će pripreme za Eurobasket započeti za tri nedelje na Rogli.

Odličan sastav Slovenije mogao bi da bude velika glavobolja i za srpski tim, koji predvodi Dušan Ivković, budući da će u Poljskoj igrati u istoj grupi C. Osim te dvije selekcije grupu u Varšavi činiće još najbolji timovi Španije i Velike Britanije.

Prolaz u drugu rundu takmičenja izboriće po tri najbolje ekipe iz svake grupe.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC