• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić za MONDO: Igraću na Svetskom prvenstvu

Kapiten reprezentacije Srbije staviće se na raspolaganje selektoru, s tim da po završetku sezone želi da zaleči sitnije povrede.

 Krstić za MONDO: Igraću na Svetskom prvenstvu Izvor: MN PRESS

Nenad Krstić (31) predvodiće nacionalni tim i sedmo leto zaredom!

Prekaljeni centar sa NBA iskustvom, poslednje tri sezone član CSKA, u nedelju je otklonio svaku sumnju u svoj nastup na Svetskom prvenstvu, odnosno "FIBA Svetskom kupu" u Španiji.

"Da, prelomio sam. Igraću za reprezentaciju, samo moram da vidim sa Saletom (Đorđevićem), koji ima maksimalno korektan pristup, da li ću biti na pripremama baš od prvog dana", rekao je Krstić izveštaču MONDA sa Fajnal fora Evrolige u Milanu.

Krstić je u nekoliko navrata posle Eurobasketa u Sloveniji izjavljivao da "nije vreme" za priču o nastupu na narednom velikom takmičenju, ali je u međuvremenu očigledno uspostavio dobru komunikaciju sa novim selektorom.

"Imao sam tokom sezone i zdravstvenih problema i trebalo bi malo da se odmorim. Zbog sebe, a i zbog tima, jer mislim da sam korisniji zdrav nego u nekom rovitom stanju", pojasnio je dilemu oko trenutka u kojem će se priključiti "orlovima", zvanično sedmoj selekciji Evrope.

CSKA je treći put zaredom ostao bez titule prvaka Evrope. Doduše, ove godine nije ni važio za favorita, ali je ipak trebalo da se plasira makar u finale.

"Armejci" su zauzeli četvrto mesto, izgubivši od Barselone 93:78.

"Došli smo na turnir sa dosta problema, pokušali smo da se dignemo, ali očigledno nismo uspeli. Naravno, utisak bi bio potpuno drugačiji da smo duel sa Makabijem završili kako treba. Meč za treće mesto je bez ikakvog značaja, nije merilo naše trenutne vrednosti i ne bih ga ni komentarisao previše. Ali, ostaje žal zbog poraza u polufinalu".

Krstić kaže da ni posle dva dana ne može da pronikne u razloge pada u četvrtoj četvrtini polufinala.

"Onakva utakmica se retko kada gubi. Da ti pred početak četvrte četvrtine imaš 15 poena prednosti i izgubiš. Događa se, ali retko, pogotovo na ovako bitnim takmičenjima, kao što je Fajnal for".

Ruskom gigantu ostao je još plej-of VTB lige, gde se nalazi na ivici eliminacije. Lokomotiva Kubanj dobila je obe utakmice u Moskvi i imaće dve "meč lopte" u svojoj dvorani. Sezona može brzo da se završi...

"Igramo u Krasnodaru već u četvrtak, dan ranije putujemo... Probaćemo da se dignemo, da odigramo prvenstveno zbog sebe, pa posle i za CSKA. Definitivno je teška situacija".

Na pitanje o daljem klupskom angažmanu odgovorio je sledećim rečima:

"Ljudi iz CSKA su rekli da će se dosta znati posle Fajnal fora. Oni imaju opciju da me zadrže još godinu dana, tako da je sve do njih i ja računam kao da nemam ugovor za sledeću sezonu. Ne opterećujem se previše, videćemo šta i kako..."

"Nije bila dobra sezona za sve nas, tako da će se uprava verovatno odlučiti na neke promene. Kakve, ja to ne znam".

Nenad Krstić kaže da nije najsrećniji trenutak za priču o tome, ali da nije bio zadovoljan ulogom koju mu je ove sezone namenio Etore Mesina.

"Odluka je trenerova i ne bih puno pričao o tome, pogotovo posle ovog neuspeha, ali mislim da sam zaslužio više, pogotovo na početku sezone, kada sam igrao na poziciji 'četiri', što nikad u životu nisam igrao. Možda malo kod Duleta u Partizanu, ali tada sam imao samo 105 kilograma".

"U svakom slučaju je bilo drugačije nego u prethodne dve sezone i u narednom periodu će mi biti prioritet da se vratim svojoj pravoj ulozi", završio je Krle.

Priča se da će karijeru nastaviti u Efesu, koga bi od leta mogao da preuzme Dušan Ivković. Vreme će pokazati koliko ima istine u obe spekulacije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC