• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danilović: Bertomeu će utišati savjetnike

U početku tiho, a potom sve glasnije, u Srbiji je počelo da se priča o dolasku izvršnog direktora Evrolige, Đordija Bertomeua u prijestonicu.

 Danilović: Bertomeu će utišati savjetnike Izvor: MONDO

Za sada, "najglasnije" je nastupio predsjednik Košarkaškog kluba Partizan, Predrag Danilović.

U nedjelju, dan prije očekivanog dolaska Španca u Beograd, prvi čovjek šampiona Srbije i NLB lige, oglasio se na zvaničnom sajtu kluba i poručio:

"Ma koliko razni savjetnici predsjednika radili ispod žita, jedini mogući cilj posjete Bertomeua je da saopšti još jednom svima da se ranije usvojena pravila igre, odnosno bodovanje neće mijenjati najmanje do 2012. godine".

Danilović se u ovoj rečenici obratio zagovornicima ideje da se trogodišnji sistem bodovanja za plasman u Evroligu napusti, te da se koristi jednogodišnji i da se broj bodova koji se osvaja u srpskom prvenstvu (maksimum 5), poveća na račun onog koji je maksimalno moguće osvojiti u NLB ligi (23).

"Vidim da je posjeta gospodina Bertomeua ustalasala košarkašku javnost, iako razloga za bilo kakvo uzbuđivanje nema", stoji u daljem saopštenju crno-belih.

"Gospoda koja sada pokušavaju da love u mutnom, kao i ranijih godina, se skrivaju iza navodnih interesa srpske košarke. Osnovni interes naše košarke da se dogovori i pravila poštuju.
Bolje neka odgovore zašto nisu bili tako aktivni i glasni, i gdje su se skrivali prije nekoliko godina kada je jedino naš klub štitio domaći šampionat.

Partizan će u narednih nekoliko godina igrati Evroligu na osnovu bodova koje je prikupio, ujedno će kao i u prethodnih osam biti šampion Srbije!", otišao je korak dalje nekadašnji košarkaš Partizana i reprezentacije Jugoslavije, a sada predsjednik kluba.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC