• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (Ž): "Bebe" dobile lekciju od Litvanije

Antonićeve "bebe" ubjedljivo su poražene na startu 32. Evropskog prvenstva u košarci za žene, koje je u nedjelju počelo u Litvaniji.

 EP (Ž): "Bebe" dobile lekciju od Litvanije Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije, najmlađa na šampionatu, nije uspjela da se suprotstavi razigranoj postavi Litvanije u prvom kolu Grupe C - 49:71 (10:16, 15:22, 13:14, 11:19).

Djevojke iz Srbije od starta su upale u rezultatski deficit iz kojeg se nijednog trenutka nisu vratile i ozbiljnije ugrozile vođstvo litvanskog tima. U 17. minutu bilo je 32:17 za Litvaniju i već tada mogao je da se nasluti konačan ishod.

Na startu drugog poluvremena, igračice Jovice Antonića nisu uspjele da naprave "bum" i približe se, tako da je u finišu izostao i najmanji otpor, a razlika je otišla "u nedogled" - 71:42, pisalo je na semaforu u jednom trenutku.

Tim Srbije, uglavnom sastavljen od djevojaka koje su prethodnih godina dominirale evropskim i svjetskim prvenstvima u mlađim kategorijama, nije najbolje startovao, a u ponedjeljak će ispit biti još teži, jer slijedi meč sa aktuelnim šampionom Evrope, Rusijom.

U zadnjem, trećem kolu, Srbija se u utorak (12.30h) sastaje sa Turskom i tada će biti poznato da li će Srbija kući ili će takmičenje poslije prve faze u gradiću Valmijera, nastaviti u drugoj fazi u Rigi. Za to je potrebno da Srbija ne bude zadnja u grupi.

Selektor Jovica Antonić izjavio je pred put u Letoniju da je cilj ove mlade selekcije četvrtfinale, koje dolazi nakon druge faze, u kojoj se grupa C ukršta sa Grupom D u kojoj su Italija, Bjelorusija, Izrael i Francuska.

Polufinalisti EP i petoplasirana ekipa izboriće direktan plasman na SP, koje će narednog ljeta biti održano u Češkoj.

SRBIJA: Erić 6, Petrović 8, Roglić, Radočaj 7, Kresović 4, Milovanović 6, Miljković, Perović 11, Ajanković 5, Dabović, Puškar, Musović 2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC