• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda Ivković: Nije sve u velikim ugovorima

Selektor Srbije posjetio Prvu sportsku košarkašku gimnaziju i poručio djeci da je važno i poznavati i razumijeti igru.

 Duda Ivković: Nije sve u velikim ugovorima Izvor: MONDO

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković posjetio je u ponedeljak Prvu sportsku košarkašku gimnaziju u Železniku i istakao da đaci imaju odlične uslove za trening i učenje.

Prva sportska košarkaška gimnazija radi u sklopu kluba FMP Železnik, a nastavu pohađa 150 đaka, uglavnom dječaka, dok djevojčice rade po posebnom programu.

Selektor je ocijenio da đaci pohađaju nastavu u dobro organizovanoj školi koja pruža odlične uslove ne samo za treniranje košarke već i sticanje obrazovanja.

Ivković je na kratkom predavanju poručio učenicima da je obrazovanje najvažnije i da nije uspjeh samo kada košarkaši potpišu "velike" ugovore sa klubovima.

"Morate da budete dobri đaci i steknete potrebno obrazovanje. Predložiću KSS-u da od sezone 2010/11 ne izdaje licence mladim igračima koji nisu redovni učenici. Uspješan košarkaš nije samo profesionalac koji potpiše veliki ugovor - morate da poznajete i razumijete košarku", rekao je Ivković.

Ivković je dodao da je za svakog igrača važno da ima povjerenja u trenera, sa kojim će imati dobru komunikaciju, kako bi ih zaštitio od pritisaka koji se konstantno vrše na igrače kada izađu profesionalnu scenu.

Takođe, selektor Srbije rekao je i da je važno da igrači vole košarku ali i da moraju da budu u dobrom okruženju, jer će tako najbolje napredovati ali i steći velika prijateljstva.

"Nisam ostvario velike uspjehe kao igrač, a kada sam vidio mlade igrače kako vrijedno treniraju na Crvenom krstu u Radničkom poželio sam da budem trener. Ostao sam u neraskidivoj vezi sa svim igračima koje sam trenirao", zaključio je Ivković.

(Beta, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC