• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lisac za MONDO: Smanjuje se NLB Liga

Regionalna košarkaška liga biće smanjena od sezone 2010/11. godine, izjavio je za MONDO generalni menadžer NLB Lige Roman Lisac.

 Lisac za MONDO: Smanjuje se NLB Liga Izvor: MONDO

"To je neki dogovor od ranije. U sezoni koja predstoji neće biti promjena, sve ostaje isto, ali od naredne sezone broj klubova biće smanjen na 12", rekao je Lisac, koji je u Beogradu učestvovao u razgovorima izvršnog direktora Evrolige Đordija Bertomeua i srpskih klubova.

U intervjuu za portal MONDO, Lisac je rekao da sistem takmičenja za sezonu 2010/11. tek treba da bude dogovoren i utanačen, uključujući to da li će se igrati po sistemu plej-ofa ili Fajnal-fora. Takođe, smanjenje regionalne lige sa sobom povlači i smanjivanje broja klubova po zemljama.

Nijedan klub, dodao je Lisac, neće imati zagarantovano mjesto u regionalnoj ligi, kao što će to, na primjer, biti u Evroligi.

Interesantno je da je i češki Nimburk izrazio želju da učestvuje u regionalnoj ligi, ali Lisac smatra da to nije realno.

"Mi smo više za to da u našoj ligi igra predstavnik Makedonije. Ova liga nije balkanska liga, ali ima svoju glavu i svoj rep, i učešćem makedonskog predstavnika bila bi zaokružena. I od one tamo sezone očekujemo i jedan makedonski klub. Sa druge strane, ne vjerujem da bi Evroliga blagonaklono gledala na to da se ovoj ligi priključuju i druge evropske zemlje", rekao je generalni menadžer NLB Lige.

Iz Srbije se uvijek čuju glasovi protiv regionalne lige, tačnije glasovi za davanje prednosti domaćoj ligi u odnosu na regionalnu. Stručni savjet KSS zatražio je smanjenje NLB Lige, a i srpski klubovi vise puta apelovali na skraćivanje sezone, prije svega Partizan zbog velikog broja utakmica.

Lisac na to kaže da je sastanak u Beogradu bio dobar, pozitivan i da je doprinio da se još neke stvari zaokruže.

"Srpskim klubovima je potrebna regionalna liga, jer ipak daje više kvalitetnijih utakmica nego što je to slučaj u nacionalnim ligama zemalja učesnica", dodao je Lisac.

U narednoj sezoni, dakle, ostaje 14 klubova. Srbiju će predstavljati pet ekipa - Partizan, Hemofarm, Crvena zvezda, FMP i Lajonsi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC