• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Železnik je divno mesto...

Autori mondo.rs Autori Agencije

Trener Partizana pred "večiti" derbi se nada da će uslovi za igru biti regularni i poručuje da će ekipa biti spremna za sve okolnosti.

 Vujošević: Železnik je divno mesto... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Crno-beli su ove sezone izgubili sva tri okršaja sa Crvenom zvezdom Telekom, ali u četvrti susret ipak ulaze sa nešto boljom psihologijom, pre svega zato što je rival izgubio dve utakmice zaredom.

Ni Partizan nije blistao u prethodna dva kola. Savladao je Crnokosu i Metalac zahvaljujući razlici u klasi, pošto se u oba meča vratio iz rezultatskog deficita.

Preuzeo je prvo mesto na tabeli, ali bi ga eventualnim porazom opet prepustio Zvezdi...

"Ovo je naš četvrti susret ove sezone i važan je jer će odrediti ko će imati prednost domaćeg terena u plej-ofu, pošto je pretpostavka da će Partizan i Zvezda igrati u finalu", rekao je Duško Vujošević na konferenciji za novinare u Hali sportova.

"Svaki derbi ima poseban značaj i deo je velike tradicije. Zato je i motivacija uvek na izuzetno visokom nivou".

Crveno-beli će, umesto u Pioniru, dočekati Partizan u dvorani FMP Železnika, koja je 2012. bila poprište čuvenog četvrtog meča finala plej-ofa, obeleženog teškim uslovima za igru i navijačkim incidentima.

Tada je trener Partizana bio Vlada Jovanović.

"Sve utakmice koje igraju Partizan i Zvezda su na posebnom emotivnom nivou. Nadam se da će u Železniku sve biti u granicama sportskog i korektnog nadmetanja, da će uslovi za igru biti regularni", naveo je Vujošević i dodao:

"U Železniku uvek dobro igramo. To je divno mesto, za koje nas vezuju lepi rezultati, a publika nas uvek sportski i korektno dočeka. Verujem da će i ovog puta biti tako, bez igara oko terena. Daćemo sve od sebe i spremni smo za sve okolnosti".

Strateg crno-belih, koji je nedavno isključen prilikom gostovanja FMP-u, ne veruje da će dva Zvezdina vezana poraza, nakon pauze prouzrokovane poplavama, imati uticaja na subotnju utakmicu.

"Svaki derbi je priča za sebe. Ako ne pobedimo sutra, prethodni rezultati neće značiti ništa. Svaki poraz uzdrma i nije dobar, ali siguran sam da će oni biti maksimalno motivisani".

Mladi centar Đoko Šalić obećao je da će ekipa da "izgine na parketu".

"Očekujem tešku utakmicu. Oni su vezali dva poraza i moraju da se 'vade'. Na nama je da odigramo dobro, pre svega u odbrani, da 'izginemo' na parketu i potrudimo se da pobedimo".

REZULTATI DOSADAŠNJIH DERBIJA 2013/14

Partizan - Zvezda 83:86, 73:73 (18. novembar)
Zvezda - Partizan 63:57 (23. februar)
Partizan - Zvezda 72:75 (30. april)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC