• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički - Mega: Meč od 150.000 evra

Autor mondo.rs

Kragujevčani na svom parketu jure "minus pet" iz prve utakmice. Ko ostvari željeni rezultat, biće na korak od trećeg mesta i bezuslovnog plasmana u ABA ligu.

Ishod utakmice 13. kola Superlige, između Radničkog i Mega Vizure (20.00), mogao bi da ima vrlo opipljive posledice po finansijsko poslovanje oba kluba.

Od večerašnjeg rezultata umnogome zavisi ko će zauzeti treće mesto i "sto odsto" se plasirati u ABA ligu, a ko će biti četvrti i morati da plati ulazak na Jadran 150.000 evra... Osim ako na Bordu ABA "prođe" ultimatum srpskih klubova Romanu Liscu i čelnicima regionalnog takmičenja!?

Mega uoči "meča sezone" ima skor 8-4, a Radnički 7-5 i da bi prestigao rivala, mora da nadoknadi 91:86 iz Hale sportova.

"Do sada smo odradili dobar posao u Superligi, a u borbi za treće mesto je i dalje sve na nama. Pobeda nad Megom bi ostavila lep utisak o čitavoj sezoni. Posle u plej-ofu, šta uradimo...", rekao je kapiten Kragujevčana Stefan Birčević i pozvao navijače da napune tribine "Jezera".

"Prilično smo istrošeni u završnici takmičenja, pa nam podrška puno znači. Prvi meč sa Megom smo izgubili više zbog nedostatka sreće, nego zato što smo bili nadigrani. Oni su vrlo talentovan i poletan tim, koji dopunjuju iskusni Varda i Veličković. Na nama je da pokažemo da više želimo treće mesto".

Oba tima su u nastavku Superlige, nakon dvonedeljne pauze zbog poplava, iznenadila Crvenu zvezdu Telekom, ali su i doživeli po jedan neočekivan poraz. Radnički je pao u Železniku, a Mega u Čačku.

"Kada god smo ove sezone mislili 'lako ćemo', gubili smo utakmice. Tako je bilo i protiv Borca. Pokazali smo da možemo da pobedimo svakog i izgubimo od svakog", ističe trener Dejan Milojević.

On je dodao da je cena "vajld karda" od 150.000 evra veliki ulog pred utakmicu protiv Kragujevčana, koju vodi njegov nekadašnji trener u Budućnosti, Miroslav Nikolić.

"Radnički je favorit na svom terenu, ali dobili smo ih već tri puta, zašto ne bismo i četvrti? Nadam se da će moji momci odigrati hrabro i pobediti".

Ako Mega bude slavila, poredak na tabeli biće "zakucan". U suprotnom, zavisno od razlike kojom bi slavio Radnički, odlučivale bi utakmice poslednjeg kola: Mega - Partizan i Borac - Radnički.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC