• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić osvojio titulu, traži Klobučara i veću halu

Autor mondo.rs

Srpski stručnjak predvodio tim iz Novog Mesta do sedme šampionske titule, a svoje četvrte. "Moramo zadržati Klobučara", poručio posle pobede nad Olimpijom.

 Džikić osvojio titulu, traži Klobučara i veću halu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Posle zauzimanja sedme pozicije na tabeli ABA lige, košarkaši Krke ponovo su postali prvaci svoje zemlje. Peti uzastopni put, a sedmi u istoriji.

Tvorac uspeha, srpski trener Aleksandar Džikić, tako je u svoju biografiju upisao još jedan šampionski naslov. Već je imao tri slovenačke titule. U napetom finalu protiv Olimpije, njegov tim je trijumfovao u petoj utakmici.

Nakon što je opet postao prvak Slovenije, šef struke Krke slikao se sa ekipom.

"Jeste, slikao sam se, jer znam da je ovo poslednji put da smo svi zajedno", rekao je on slovenačkim novinarima, pa dodao:

"Reprezentativci i (Zvonko) Buljan odlaze".

Upitan za utiske posle osvajanja titule, konstatovao je da je njegov tim naporno trenirao i zaslužio uspeh.

"Veoma sam srećan. Strašno smo hteli ovu titulu, hteli smo da nastavimo seriju pobeda i titula. Priznajem, ove sezone smo žestoko radili", dodao je on.

Početak juna uvek je nezahvalan period za razgovore o sastavu ekipa za sledeću sezonu. Ipak, bivši trener Olimpije i Lijetuvos Ritasa ima jednu želju:

KRKA 2013/14

Armsted, Rojc, Klobučar, Bećirović, Kastrati, Zatežić, Lapornik, Edo Murić, Pajić, Buljan, Hukić, Buker, Pavič, Bolčina. Trener: Aleksandar Džikić.

"Jaku (Klobučara) moramo zadržati. Pred njim su zrele košarkaške godine. Izvrsno igra. Ali, šta da radimo kada nismo u stanju da plaćamo svoje reprezentativce..."

Koliko će biti teško napraviti tim?

"Opet bi trebalo nešto izmisliti. Dovešćemo neke mlade slovenačke igrače, za koje verujemo da će moći da podnesu način rada u klubu, stres i mene".

Komentarišući završenu sezonu, podsetio je na velike povrede sa povredama. "Nikada nismo imali ovoliki broj povređenih košarkaša", konstatovao je.

Uprkos tome, takmičarsku godinu završio je osvajanjem duple krune i sa samo dva internacionalca u ekipi. Proces stvaranja talentovanih igrača nije zaustavljen, iako je jasno da će neki već tokom leta napustiti ekipu.

"To je lepota posla", objasnio je Džikić.

Na pitanje o svojim trenutnim ambicijama dao je karakteristično zanimljiv odgovor.

"Moja trenutna ambicija je da u Novom Mestu dobijemo novu tribinu i da povećamo dvoranu. Dokle ostajem u Novom Mestu? Dok me budu trpeli. A, vidite, težak sam".

I pred Krkom su nedelje neizvesnosti oko svog učešća u evropskom takmičenju dogodine. Na parketu je obezbeđen plasman u Evrokup...

"Sada to ne zavisi od nas. Bez obzira, nadam se da je Evropa primetila da radimo dobro i da smo stabilan klub. Bilo bi dobro kada bi gospodin Rado Lorbek (predsednik ABA lige) rekao koju reč za naš".

A, ako i to ne bude dovoljno?

"Onda ćemo samo da igramo ABA ligu", konstatovao je Džikić, koji će leto provesti radno, vodeći podmlađenu reprezentaciju Makedonije kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC