• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK Partizan: Novac od kazni za poplavljene

Autor mondo.rs

Srpski šampion ponovo predložio Košarkaškoj ligi Srbije da sav novac od kazni koje su izrečene crno i crveno-belima bude uplaćen kao pomoć ugroženima od poplava. "Kad ćete shvatiti da u Železniku ne može da se igra?", pita Partizan.

 KK Partizan: Novac od kazni za poplavljene Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Partizan je žestoko kažnjen zbog nereda na utakmici čiji organizator nije bio.

Partizan jeste zaslužio kaznu zbog neprimerenog ponašanja grupe svojih navijača na meču protiv Crvene zvezde Telekom, ali apsurdno je da crno-beli, ukupno gledano, plate veću kaznu od organizatora meča, kao i da se, recimo, za kritiku na račun čelnika Lige plaća veća globa nego za bacanje baklje na igrače!?

A sve to se JESTE dogodilo izricanjem kazni za nerede tokom i posle utakmice Crvena zvezda - Partizan proteklog vikenda.

Partizan je objavio saopštenje, kao reagovanje na odluke direktora lige Dragana Gogića, u kojem se pita kada će čelnici Lige shvatiti da Železnik nije bezbedno mesto za igranje i poručuje Gogiću i ostalim rukovodiocima da bi trebalo više da se posvete unapređenju lige, a ne tome kako se ko oblači.

"Šta je potrebno još da se desi da bi čelnici lige shvatili da organizacija utakmice visokog rizika nije moguća u dvorani u Železniku? Svedoci smo da u dvorani tog kapaciteta nije bezbedno igrati derbi, a kada se tome doda i to da mogućnosti i spremnosti organizatora nisu adekvatne takvom izazovu, zaključak se nameće sam".

"Uverili smo se još jednom da ubacivanjem tvrdih predmeta na teren, baklji, petardi mogu da stradaju direktni učesnici košarkaškog događaja, sportisti, košarkaši, koji to nijednim svojim gestom nisu zaslužili. Neshvatljivo je ponašanje određenog broja pristalica oba kluba koji takvim činom narušavaju ugled pre svega svog tima, a potom i same košarke. Još jednom naglašavamo da na taj način igrači mogu biti fizički ugroženi, što je nedopustivo!"
, piše u saopštenju Partizana.

Izvor: MN PRESS

Partizan skreće pažnju i na to da se u Železniku ponovo događaju nemile scene i da ima pojedinaca koji ulaze na teren da bi se obračunali sa igračima.

"Ulazak pojedinaca na teren, koji očigledno smatraju da im je dozvoljeno bahato ponašanje samim statusom vozača značajnih funkcionera, kako bi se verbalno obračunali sa igračima, posebno je sraman i prizeman potez. Nije prvi put da se takvi ispadi dešavaju na domaćem terenu Crvene zvezde, ali želimo da verujemo da se to ubuduće neće dešavati ni na jednom košarkaškom terenu", ističe Partizan.

To što je Partizan novčano kažnjen više nego Crvena zvezda (402.500 dinara naspram 379.000) za upravu crno-belih jasan je pokazatelj koja je uloga direktora lige.

"Crvena zvezda se dva meseca borila da upravo njega postavi na tu funkciju, ali s obzirom da nisu uspeli da izlobiraju na Predsedništvu i prikupe četiri potrebna glasa, to su učinili na Skupštini ligaša, iako ona po statutu nema pravo da postavlja direktora lige. Čelnici lige pokazali su da je njihov fokus više usmeren na 'neprikladno' odevanje aktera superligaške utakmice, nego li na sama dešavanja na terenu i van njega. Želimo da im skrenemo pažnju da se više posvete unapređenju lige, rešavanju finansijskih problema i drugim stvarima koje će doprineti poboljšanju uslova takmičenja, nego da li neko skida sako za vreme utakmice, nosi sportske helanke ili ne", piše u saopštenju.

Partizan je ponovo predložio da se kazne uplate u humanitarne svrhe, ako ne ceo iznos, onda bar veći deo, za one kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije.

Crno-beli podsećaju da su i prethodni put imali sličan predlog, ali da su ga čelnici KLS odbili. A obrazloženje je bilo...

"Naš član Predsedništva KLS Dragan Todorić je na prethodnom sastanku predložio da sav prihod ili jedan deo od kazni bude uplaćen na račun namenjen pomoći ugroženima od poplava. Međutim, tada je predlog odbijen, uz neverovatno obrazloženje predsednika Udruženja klubova da su kazne planirane u budžetu, što je presedan za svaku normalnu organizaciju. Taj podatak jasno govori kakvi ljudi vode ligu i da nije čudno što se kompletna košarkaška javnost više bavi modom, nego mnogo ozbiljnijim pitanjima koja se tiču našeg sporta", navodi se u saopštenju kluba iz Humske 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC