• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Efes promovisao Ivkovića

Dogovor je postignut, ciljevi su postavljeni, Dušan Ivković je promovisan u trenera Anadalu Efesa, sledi mukotrpan rad i put do krova Evrope.

Proslavljeni srpski košarkaški stručnjak Dušan Ivković, promovisan je u ponedeljka u novog trenera Anadolu Efesa.

Nekadašnjem selektoru Srbije, koji je "orlove" doveo do srebra na Evropskom prvenstvu 2009, godinu dana kasnije i do polufinala Svetskog prvenstva, postavljeni su najviši ciljevi.

Ivković ima iskustva i zna kako se osvajaju trofeji, kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou. Poslednji uspeh sa Olimpijakosom, kada je atinske crveno-bele, uprkos tome što je budžet kluba bio drastično smanjen, doveo to titule u Evroligi, bili su dovoljan znak čelnicima turskog kluba da angažuju jednog od najboljih trenera na Starom kontinentu.

"Pokušaćemo da nivo podignemo na najviši moguć", počeo je Ivković na promotivnoj konferenciji za medije.

"Volim Istanbul i u njemu žive moji dragi prijatelji, ali ovaj put sam došao poslovno, sa zadatkom. Anadolu Efes je klub sa velikim ambicijama, sa tradicijom i stalni je učesnik Evrolige. Učiniću sve da ostvarim ciljeve koji su mi postavljeni", naglasio je srpski trener.

O igračima s kojima će sarađivati dodao je: "Srećan sam što ću raditi sa puno talentovanih košarkaša. Uveren sam da oni, zajedno sa iskusnijim internacionalcima mogu da naprave sklad neophodna za trofeje", podvukao je Dušan Ivković.

Trofejni trener je sa Efesom potpisao ugovor na dve godine.

Ivković je u karijeri vodio brojne klubove Partizan, Aris, beogradski Radnički, Šibenku, Vojvodinu, PAOK, Panionios, Olimpijakos, AEK, CSKA i Dinamo iz Moskve.

Kao selektor Jugoslavije bio je evropski prvak 1989, 1991. i 1995. godine. Svetku titulu osvojio je 1990, a dve godine ranije igrao je finale olimpijskog turnira u Seulu i izgubio od SSSR.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC