• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO šampion Grčke!

Panatinaikos pobedio Olimpijakos 82:71 u majstorici i tako odbranio duplu krunu!

 PAO šampion Grčke! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Da li je odlaskom Dušana Ivkovića iz Olimpijakosa nastavljena i dominacija Panatinaikosa grčkom košarkom? Po svemu sudeći, jeste!

PAO je uspeo da i drugi uzastopni put pobedi svog najljućeg rivala i u vatrenoj majstorici ponovo osvoji titulu šampiona!

PANATINAIKOS - OLIMPIJAKOS 82:71 (28:19, 25:13, 17:24, 12:15)

Ostaće zabeleženo da je od 1997. godine PAO izgubio titulu samo dva puta, i to oba puta od srpskih trenera. Na kraju sezone 2001/02. prvak Grčke bio je AEK Dragana Šakote, a deset godina kasnije Olimpijakos, Dušana Ivkovića.

Atinski "zeleni" potpuno su razbili pomalo favorizovane i dekoncentrisane Pirejce. Bučnom kritikom rada arbitara posle četvrte utakmice, crveno-beli su naškodili sebi i počeli utakmicu više nego stegnuti.

U takvoj situaciji, PAO je imao lak posao, koji je odradio perfektno. Već posle prvog poluvremena, "zeleni" su pred svojim navijačima vodili 53:32!

Olimpijakos je u završnici uspeo da trojkom Meta Lodžeskog priđe na "minus šest" (68:74), ali je domaćin ostao pribran i lako priveo posao kraju.

Najbolji igrač Pirejaca, Vasilis Spanulis, odigrao je izuzetno loš meč, u finišu je i dodavao "telefonirajući rivalu", a tokom treće četvrtine bio i provociran sa tribina. Dok je izvodio slobodna bacanja, navijači Panatinaikosa (njegovog bivšeg kluba!) su aplaudirali!

Najefikasniji igrač utakmice bio je Jonas Mačiulis, sa 15 ubačenih poena.

Panatinaikos je osvojio 35. titulu u klupskoj istoriji!

PANATINAIKOS: Bramos, Kari 5, Focis 10 (6 sk), Ukić 9, Lazme 8 (6 sk), Mavrokefalidis 8, Dijamantidis 11 (7 as), Gist 9, Papas, Janković, Mačiulis 15, Rajt 7.

OLIMPIJAKOS: Petvej, Šermadini, Danston 11 (9 sk), Spanulis 6 (0/4 za tri), Perperoglu 7 (5 sk), Papapetru, Slukas, Kolins 11, Simons, Lodžeski 17 (4 sk), Printezis 16, Mancaris 3.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC