• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd zvanično kandidat za Fajnal for Evrolige

Gradonačelnik prestonice Srbije Siniša Mali uputio je pismo izvršnom direktoru Unije evropskih košarkaških liga (ULEB) Đordiju Bertomeuu za organizaciju organizaciju završnog turnira Evrolige za 2016. godinu.

 Beograd zvanično kandidat za Fajnal for Evrolige Izvor: MN PRESS

Čelnici Beograda nedavno su najavili da žele da se uključe u trku za organizatora završnog turnira Evrolige i to su i učinili. Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, obelodanio je da je upućeno pismo na adresu ULEB, čime je glavni grad Srbije postao zvanični kandidat za organizaciju F4 turnira 2016. godine.

"Koristim ovu priliku da vas podsetim da Beograd ima odličnu infrastrukturu za priređivanje takvih sportskih takmičenja, kao i potrebno iskustvo u organizaciji velikih sportskih događaja. Nadam se da će ULEB razmotriti ovo pismo o zainteresovanosti i izražavam iskrenu nadu da će Beograd imati mogućnost da predstavi svoju kandidaturu", navodi se u pismu gradonačelnika Beograda koje je poslato Đordiju Bertomeu.

Mali je podsetio da je Kombank arena jedna je od najvećih dvorana u Evropi, kao i da je korišćenja za utakmice Evropskog prvenstva 2005. godine, turnira "Dijamantska lopta" 2004, Univerzijade 2009. i mnoga klupska takmičenja.

"Kapaciteti, struktura, bezbednost, uslovi, karakteristike i lokacija ove dvorane ispunjavaju najviše standarde ove vrste sportskog takmičenja. Takođe, postoji niz hotela sa pet i četiri zvezdice u neposrednoj okolini dvorane koji se nalaze u radijusu od oko dva kilometra. Kombank arena i svi pomenuti hoteli nalaze se u neposrednoj blizini autoputa, na oko 20 kilometara od međunarodnog aerodroma Nikola Tesla", poručio je Mali.

On je istakao da je Beograd spreman da podrži i srpske košarkaške klubove ukoliko budu želeli da organizuju kvalifikacioni turnir ULEB za plasman u Evroligu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC