• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan "dvokorakom" do finala!

Autor mondo.rs

Šampion Srbije i drugi put pobedio Radnički u polufinalnoj seriji (86:75) i prvi se plasirao u finale.

 Partizan "dvokorakom" do finala! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Lakše nego u Beogradu, Partizan je u Kragujevcu i drugi put u polufinalnoj seriji pobedio Radnički i tako se na brži način plasirao u finale plej-ofa.

Kontrolom igre tokom cele utakmice, boljim procentima šuta (21/39 za dva, 10/26 za tri) i većim brojem skokova (40:26), tim Duška Vujoševića nije dozvolio rivalu da mu zapreti kao u "Pioniru".

Lišen pomoći Save Lešića, koji je napustio klub, domaćin u Kragujevcu nije imao snage da priredi senzaciju i zakaže "majstoricu". Utisak je, teško bi se ozbiljnije suprotstavio rivalu i sa Lešićem u postavi.

RADNIČKI - PARTIZAN 75:86 (22:23, 23:25, 9:19, 21:19)

Iako je prvo poluvreme završeno sa samo tri poena prednosti šampiona (48:45), drugo nije donelo ni tračak nade za domaćina. Crno-beli su od početka treće četvrtine počeli da povećavaju vođstvo, dok ga pet minuta pre kraja nisu zaokružili na do tada maksimalnih 20 razlike (84:64).

Aplauzi navijača u "Jezeru" upućeni ka Kaliniću, Birčeviću i Mlađanu razjasnili su da im Kragujevčani nisu zamerili visok (i, ruku na srce, očekivan) poraz od boljeg rivala. Na (samo ovosezonskom?) oproštaju od svoje publike, nisu imali snage ni kvalitet da učine seriju zanimljivijom.

Taktika iz Beograda, zasnovana na velikom broju pokušaja za tri i dopuštanju Milenku Tepiću da nesmetano šutira, ponovo se obila o glavu timu Miroslava Nikolića. Iskusni bek bio je raspoložen kao i ostatak tima, pogodivši u polufinalnoj seriji osam trojki iz 15 pokušaja!

Upravo je Tepić, uz Sašu Pavlovića, završio utakmicu kao najefikasniji igrač branioca titule. Ubacio je 16 poena, dok je nekadašnji starter Klivlenda zabeležio 19.

Iako je tokom dana nestajala struja u dvorani "Jezero", utakmica je počela nesmetano, u predviđenom terminu.

Radnički je u uvodnoj četvrtini dva puta vodio po šest poena prednosti (6:0, 11:5), ali je Pavlović kročio na teren baš u tom trenutku i sa svojih osam poena podstakao vođstvo šampiona - 19:15. Stefan Birčević uspeo je da mu odgovori i "pogura" svoj tim do izjednačenja pred odmor (44:44)...

Međutim, tada je Davis Bertans pogodio trojku uz faul i dodatnim slobodnim bacanjem doneo Partizanu četiri poena u jednom napadu (48:44).

Od tog momenta, pa do kraja utakmice, neizvesnost nije postojala, kao ni nervoza, koja je tokom meča nekoliko puta izazvana diskutabilnim odlukama arbitara, na štetu oba tima.

Pred Partizanom je povratak u Beograd i početak pripreme za 15. uzastopno učešće u finalnoj seriji i napad na 13. uzastopnu titulu prvaka! Rivala bi mogao da dobije već u sredu, u slučaju još jedne pobede Crvene zvezde Telekom nad Mega Vizurom. U tom slučaju, finale bi počelo u subotu.

Radnički
: Janković 2, Stevanović, Mlađan 6, Kalinić 14 (5 as), Katnić 3, Birčević 17 (8 sk), Balmazović, Brkić 13 (4 as, 4/7 za tri), Jevtović 6, Marinović 9, Dimić 5.

Partizan: Tepić 16 (4/7 za tri, 7 sk) za tri, Lovernj 14 (7 sk), Pavlović 19 (6 sk), Milutinov 4, Bogdanović 7, Gagić 6 (7 sk), Musli 6, Andrić, Bezbradica, Bertans 14 (3/4 za tri, 5 as), Šalić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC