• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Supermen je - Fišer

Pobjedom u Orlandu poslije produžetka, Lejkersi poveli 3:1 u finalnoj seriji i došli nadomak 15. titule.

 NBA: Supermen je - Fišer Izvor: MONDO

Oni su se u igru vratili u trećoj četvrtini, jer je domaćin bio ubjedljiv u prvom poluvremenu, ali je Orlando u produžetku postigao samo četiri poena - 99:91 (20:24, 17:25, 30:14, 20:24, 12:4).

Junak večeri bio je Derik Fišer. Prvo je, 4,6 sekundi prije kraja regularnog dijela, pogodio trojku za izjednačenje i Lejkersima obezbijedio dodatnih pet minuta. A onda je u finišu produžetka, 31,3 sekunde prije kraja, novom trojkom otklonio svaku dilemu oko pobjednika.

Zanimljivo je da je iskusni, 34-godišnji Fišer promašio prvih pet pokušaja van linije 7,25, ali je onda obećao saigraču Pauu Gasolu da više neće promašiti. I nije. Pogodio je dva puta kada je bilo najvažnije.

Samo dvojica igrača imaju više pogođenih trojki od Fišera (40) u istoriji finala, i to su Robert Ori (56) i Majkl Džordan (42).

Fišer je bio dželat Medžika, ali zasluge za treći trijumf u finalnoj seriji, drugi poslije produžetaka, pripadaju, kome bi drugom do Kobiju Brajantu. On je ubacio 32 poena i imao osam asistencija i sedam skokova. To mu je 63. put da je u plej-ofu postigao bar 30 poena.

Gasol i Trevor Ariza su se zaustavili na 16 poena.

Sada je tim Fila Džeksona na korak od osvajanja šampionskog prstena. To bi bila 15. NBA titula za Lejkerse, a prva za Kobija Brajanta bez Šakila O'Nila što bi mu mnogo značilo s obzirom na uvjerenje koje je dugo vladalo da bez Šaka ne može do trona.

U poraženoj ekipi najbolji je je Dvajt Hauard, sa 16 poena i čak 21 uhvaćenom loptom. Orlandov "Supermen" je ostvario i rekord finala sa devet blokada. Međutim, uklopio se u očajan šut Medžika sa linije slobodnih bacanja (15 promašaja), pa je pogodio samo šest puta iz 14 šuteva.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC