• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Zvezda u finalu, derbi u subotu!

Autor mondo.rs

Predvođeni Raškom Katićem (26 p), crveno-beli pobedili Megu i u drugom meču serije 101:95. Još jedna finalna serija "večitih", treća uzastopna, počeće tokom vikenda (TV Arena sport)

 I Zvezda u finalu, derbi u subotu! Izvor: MN PRESS

Atraktivnom utakmicom pred 1.500 posetilaca Hale sportova, završena je i druga polufinalna serija domaćeg plej-ofa. Takođe je okončana bez iznenađenja.

Crvena zvezda Telekom plasirala se u finale kao i Partizan, "dvokorakom". U sredu uveče odigrala je dobar napadački meč i na čelu sa Raškom Katićem (26 p, 4 s) i Demarkuson Nelsonom (22 p, 6 sk, 5 as) zakazala derbi za subotu.

MEGA VIZURA - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 95:101 (25:26, 26:22, 15:25, 29:28)

Iako je domaćin za uvodnih 16 minuta ubacio favoritu čak 49 poena (za svoje maksimalno vođstvo "plus 9"), crveno-beli su uzvratili pogocima Raška Katića i agresivnijom odbranom zadržali mlađariju Dejana Milojevića. Već sredinom treće deonice vodili su 67:60.

Međutim, predvođena triom Novica Veličković (23 p) - Ratko Varda (20) - Nemanja Dangubić (19), Mega je našla rešenje za Zvezdinu odbranu "vezanim" trojkama u finišu. Uprkost tome, nije znala da uvede meč u neizvesnu završnicu.

Utakmicu su uživo, iz lože gledali bivši selektor Dušan Ivković, novi trener Efesa, kao i Nikola Vučević, Srećko Jarić, Stefan Sinovec...

Najatraktivniji potez izveo je Nikola Jokić, pogodivši šut sa polovine na kraju prve četvrtine.

Uoči poslednja tri minuta, Vasilije Micić je trojkom ispisao na semaforu rezultat 87:87. Dok su potom Katić i Nelson pogađali iz reketa, Mega je grešila, promašivala i postigla naredni koš tek 49 sekundi pre kraja (Micić polaganje za 89:93).

Zemunci su zatim pokušali da uvedu meč u neizvesnu završnicu, ali su je ishitreni pokušaji Veličkovića i Varde za tri, promašena slobodna bacanja Dangubića i (kasno dosuđeni) koraci Veličkovića koštali "priključka".

Sa druge strane, pored raspoloženog i "probuđenog" Raška Katića, najveća snaga Zvezde u finišu je bila u rukama Demarkusa Nelsona, koji je preuzeo odgovornost, pogađao, hvatao ofanzivne skokove i takođe nagovestio svoj ulazak u dobru formu.

Pored njih, značajan doprinos trijumfu crveno-belih dao je i Luka Mitrović, koji je bio četvrti igrač kojeg je Dejan Radonjić poslao na teren sa zadatkom da u odbrani zadrži raspoloženog Veličkovića (6/8 za dva, 3/10 za tri, 10 sk). Uradio je taj zadatak bolje od saigrača, ubacio tri poena, uz četiri skoka i tri asistencije.

Mitrović nije pokušavao za tri poena, ali je ostatak njegovog tima to radio sa pristojnom preciznošću (7/18, 5/6 u prvoj četvrtini). Mega je ubacila deset trojki iz 29 pokušaja, a završila je utakmicu sa malo boljim procentima za dva (29/44 - 28/46).

Milojevićev tim je i nadskočio protivnika (33:29) i završio meč sa manjim brojem asistencija (16:18).  Plejmejker Vasilije Micić predvodio je tim u tom segmentu (6 as), ali nakon propuštene prve utakmice zbog puta u Trevizo nije uspeo da do završnice uđe u svoj ritam.

Za razliku od njega, Dangubić je dokazao da ga je MVP nagrada Adidas turnira u Italiji motivisala za jači rad, pa je u prvom poluvremenu atraktivno zakucao pored Oleksandra Lipovija. I za njega, kao i za celu ekipu Mega Vizure, sezona se može nazvati rezultatski uspešnom.

U debitantskom nastupu u ABA ligi, Milojevićev tim zauzeo je 8. poziciju na "jadranskoj" tabeli, igrao polufinale plej-ofa i imao šut za osvajanje Kupa Radivoja Koraća.

U tom finalu, Crvena zvezda je odbranila pehar i osvojila prvi ovosezonski trofej. U predstojećoj seriji protiv Partizana, tim Dejana Radonjića imaće priliku da na Mali Kalemegdan donese i šampionski pehar, prvi put od 1998. godine.

MEGA VIZURA:
Reljić, Krstić 5 (5 sk), Dangubić 19 (8/10 iz igre, 4 sk), Avramović, Micić 12 (6 sk, 6 as), Veličković 23 (3/10 za tri, 10 sk), Miljenović 6 (4 as), Jokić 10 (2/4 za tri, 6 sk), Varda 20 (2/3 za tri), Bojić, Milovanović, Jaramaz.

ZVEZDA: Rebić, Mitrović 3 (4 sk), Lazić 5, Blažič 13 (2/4 za tri, 4 as), Simonović 3, Marjanović 6, Radenović, Katić 26 (4 sk), Nelson 22 (2/2 za tri, 6 sk, 5 as), Dženkins 21 (2/7 za tri), Lipovij, Dragićević 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC